Oostenrijk laat alleen toeristen toe uit landen met weinig corona

Oostenrijk, dat relatief vroeg de coronamaatregelen heeft versoepeld, is ook een van de eerste Europese landen die weer een voorstel durft te doen op het gebied van toerisme. Het idee is om alleen toeristen uit landen met net zulke lage besmettingscijfers als Oostenrijk zelf toe te laten.

“We zullen met onze partnerlanden en in nauw contact met de Europese Commissie samen tot oplossingen komen, als een behoedzame start van het zomertoerisme weer mogelijk zou zijn”, zegt minister van Buitenlandse Zaken Alexander Schallenberg vandaag aan Bild.

Buitenlands toerisme zal enkel “voorzichtig en stapsgewijs weer mogelijk zijn”, aldus de minister. Landen komen alleen in aanmerking als ze “even ver staan als Oostenrijk en vergelijkbare lage besmettingsaantallen hebben”. 

“De vrijheid om te reizen blijft de komende maanden beperkt. Maar als landen, zoals Duitsland, goed op schema liggen, is er een concrete mogelijkheid om tot bilaterale overeenkomsten te komen”, zei minister van Toerisme Elisabeth Koestinger eerder al. De Duitsers waren vorige zomer goed voor 30 procent van het totaal aantal toeristen in het land.

Bron(nen):   HLN