De zorgpremies gaan in 2014 omlaag

De grootste zorgverzekeraars zijn bereid de zorgpremie volgend jaar te verlagen. Achmea, VGZ en CZ reageren daarmee op uitlatingen van minister Schippers van Volksgezondheid, die kritisch is over de forse winsten van de verzekeraars. 'Het is een misverstand dat wij dat geld in eigen zak steken', reageert Marie-José van Gardingen, woordvoerder van CZ in de Wegenerkranten. 'Met de verwachte winst willen we de zorgpremie in 2014 zo laag mogelijk houden.' Ook Achmea en VGZ zeggen niet 'onnodig geld op de plank te willen laten liggen'. De zorgverzekeraars hebben vorig jaar flink verdiend aan de sterk gedaalde prijs van geneesmiddelen. Door het verlopen van octrooien zijn medicijnen soms tot 90% goedkoper geworden, waardoor de verzekeraars 500 tot 750 miljoen euro minder hebben uitgegeven en dus veel winst hadden.

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Marcel van Houten

  Hahahahaha 3 euro eraf, het jaar daarna 30 euro erbij. Dievengilde!!

 2. Loobs

  Haha, die reactie van mevrouw Van Gardingen is als van een dief die beweert dat hij de kandelaar in zijn zak alleen wegnam om een mooie poetsbeurt te geven. Wat een gelul zeg!

 3. marianne martens

  we hobbelen van crisis naar crisis, maar dat nu net deze Minister deze verzekeringen terugfluit, een mega- concentratie van ” vuile” handen( goedgekeurd door het AMF!!!!), die alle personeelsmedewerkers in de somatische- psychiatrische zorg en patienten onthoudt van werkelijk goede zorg, over iedereen de doodstraf uitspreekt ,hoe lang of kort je mag leven en alles in een super -bureaucratisch MAL steekt.

  Mevr van Garderingen.
  Gaat het geld naar Wetenschappelijk onderzoek?
  Gaat het geld naar het terugdringen van de ziekmakende bureaucratie?,
  Gaat het geld naar de verpleeghuizen waar de ouderen 24 uur in de stront liggen?
  Gaat het naar het veranderen van de protocollen-taal van de zorgmedewerkers naar weer ” gewone” mensen-taal? Zal nog moeilijk worden.
  Doet U de eigen bijdrage omlaag voor de minder verdien-e(i)nden?

  Alweer een staaltje van een absurd ingestelde Samenklontering van een groep ” nare” megalomane heren, en een vrouwtje ( in broekpak, witte blouse en puntboorden tot de taille, met computerkoffertje en hoge hakken,klikkend opendoen, hierna etend aan een gifgroene appel ) erbij.

  Het gezwam dat we het zo goed hebben, zou ook eens behoren te worden gestopt Wij, Nederlanders, wij, ik, hadden op het Goede, ons “door” moeten ontwikkelen en niet met VVD, CDA,, PvdA alles wat goed was, afbreken/kapotmaken. Als een ” windbuil” achter al die Reclame- Adviseurs van de meeste politici ( behalve Dijsselbloem ) aan moeten
  lopen.

 4. Mr. Magoo

  Mevrouw van Gardingen, heeft u wel eens gehoord dat een Arabier zijn Ferrari voor een Kameel gaat inruilen?????

 5. RhodBerth

  Waarom mag een verzekeraar geen winst maken?
  Wij zijn toch vrij om naar een goedkopere verzekeraar over te stappen?

  De minister moet controleren of er geen kartelvorming is en er geen prijsafspraken zijn, of dat er sprake is van een oligopolie.
  Klagen dat de verzekeraars winst maken slaat nergens op. Laten we hopen dat ze winst maken.

Reacties niet toegestaan