Wizz Air gaat weer vanaf Eindhoven vliegen

Vanaf vrijdag gaat Wizz Air weer een aantal vluchten uitvoeren vanaf Eindhoven Airport. De Hongaarse budgetvlieger vertrekt van Wenen naar 20 bestemmingen, waaronder Eindhoven.

Behalve naar Eindhoven vliegt Wizz Air ook naar Thessaloniki, Dortmund, Lissabon en Oslo. Veel landen hebben hun luchtruim gesloten voor toeristisch vliegverkeer, maar dat geldt kennelijk niet voor alle luchthavens. Hoe er bij Wizz Air anderhalve meter afstand wordt bewaard, is nog onduidelijk.

Je zou denken dat landen vrezen dat ze het coronavirus weer importeren door normale vluchten toe te staan. Niet voor niets roept de Nederlandse overheid mensen op om niet naar het buitenland te reizen. Maar als je vertrek vanaf Eindhoven wel toestaat, kun je dat moeilijk voorkomen.

Voor Wizz Air is het simpelweg een kostenoverweging. De marges zijn klein bij de prijsvechters en een vliegtuig dat niet vliegt kost nog altijd veel geld. Ieder verkocht ticket is er weer eentje, moet de vliegmaatschappij hebben gedacht.

Oostenrijk neemt wel een risico door de vluchten vanaf Wenen toe te staan. Het land opent over twee weken de horeca weer, dus er is voor de meeste toeristen ook nog meer vertier dan in eigen land.