Staat Elon Musk boven de wet? Teslafabriek vandaag weer open

Vanwege het coronavirus moesten alle niet-essentiële bedrijven in Californië sinds 23 maart de deuren sluiten. Elon Musk denkt dat het verbod voor hem niet geldt en gooit vandaag zijn Teslafabriek weer open.

De baas van Tesla moppert al weken over de coronamaatregelen en dreigde zelfs zijn fabriek te verplaatsen naar een andere staat. De Teslafabriek in het Californische Fremont is de enige in de VS. Er werken zo'n 10.000 mensen. Gisteren reden er al vrachtwagens het terrein op en af. Amerikaanse media melden dat er ook al weer medewerkers zijn gesignaleerd bij de fabriek.

Musk zegt zelf aan de lopende band te gaan staan. “Ik zal zelf aanwezig zijn”, twitterde de Tesla-topman. “Als jullie iemand moeten arresteren, laat het dan mij zijn.”

De sheriff van Alameda County, waar Fremont onder valt, reageerde op Twitter dat Tesla in elk geval op korte termijn een veiligheidsplan in moet dienen. Daarnaast hopen de autoriteiten dat “extra handhavingsmaatregelen” voor Tesla niet nodig zijn.

Normaal gesproken worden er boetes uitgedeeld bij overtreding van de coronamaatregelen. Staat Elon Musk dan toch boven de wet?

Bron(nen):   Newsmonkey