Hoor je bij de 1%? Kijk hier hoe rijk jij bent

De Quote 500 of de lijstjes van Forbes, met zijn miljardairs, kunnen je het gevoel geven dat jij (relatief) arm bent. Vermoedelijk ben je dat niet. Als je naar de globalrichlist gaat, dan kun je zien waar jouw inkomen staat ten opzichte van de inkomens van de rest van de wereldbevolking. Vul je netto jaarinkomen in en kies Nederland als je land. Druk op Enter en verheug je over de uitkomst: bijna iedereen op aarde heeft het slechter dan jij

Bron(nen):   Globalrichlist      

12 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Apekool

  Fraaie website, helpt inderdaad om e.e.a. in perspectief te zien.

 2. erik smit

  Ik heb het idee dat ze de koopkracht niet echt in het plaatje verwerken. Een salaris waarmee je in in India als een vorst leeft, is niet genoeg om in Nederland de huur te betalen. Als je in Nederland niet bij de rijkste paar procent van de wereld hoort, heb je geen leven.

  O ja, en moet ik nu gezinsinkomen invullen? Of persoonlijk inkomen? Dan scoort m’n vrouw met haar bijbaantje niet best… Netto in plaats van bruto is sowieso al vreemd, da’s moeilijk uit te rekenen.

  Maar goed, het zet je toch even aan het denken.

 3. Kattebel

  Dit slaat inderdaad helemaal nergens op en is bedacht door de 0,1 % die 99,9% van al het kapitaal bezit om het volk te sussen. Zoals ze ons in slaap willen sussen met een koningslied…

 4. Oh_Oh_SarCastro

  Haha! Ik ben vorig jaar afgestudeerd en met mijn eerste baantje hoor ik al tot de rijkste 1.7% van de wereld. Zo voelt het anders niet!

  • Niegol

   kan je nagaan hoe slecht de rest vd wereld het heeft… Of hoe goed wij het hebben 🙂
   positief op de maandag, man moet niet veel gekker worden 😉

   (in antwoord op Oh_Oh_SarCastro)
  • RhodBerth

   Waarschijnlijk heb je een dak boven je hoofd, elke dag eten zonder je zorgen te hoeven maken, je hebt een dure studie kunnen volgen, geen schulden, verder aardig wat spullen opgebouwd.

   En daarmee ben je dus al rijker dan verreweg de rest van de mensheid.
   En dan bof je dat alleen nog maar de mensen van nu worden meegerekend. Als we gaan kijken hoeveel rijker je bent dan alle mensen die ooit geleefd hebben dan hoor je ws. bij de rijkste 0,01%

   (in antwoord op Oh_Oh_SarCastro)
 5. AT

  Dat we het goed hebben hier moge duidelijk zijn. Het feit dat we nu ons nationaal druk maken om een ‘lied’ terwijl elders mensen moeten vechten voor hun vrijheid of dagelijks eten illustreert dit.
  Neemt niet weg dat rijkdom relatief is, dus ik ben benieuwd hoe dit in deze berekening wordt meegenomen. Waarschijnlijk zit dat verwerkt in de landselectie oid.

 6. jantje uitnederland

  Het zal niet al te lang meer duren totdat wij ook in de onderste 50% zitten met deze regering, dit economische klimaat, de EU en de rijke ‘elite’ die nooit genoeg hebben en nog nooit van delen hebben gehoord.

  Schakel de rijkste 1000 uit en de rest van de wereld heeft een menswaardig bestaan.

  • RhodBerth

   Die rijkste 1000 hebben waarschijnlijk voor 100.000.000 mensen werkgelegenheid gecreëerd. Schakel hen uit, en iedereen wordt er slechter van.

   (in antwoord op jantje uitnederland)
 7. Pietje_Precies

  ik zou zeggen, dit lijkt me een populistische richlist…..

 8. Adam

  De enige manier om tijdelijk rijk te voelen als bovengmiddelde Nederlander is op vakantie te gaan in een arm land. Als je gebonden bent aan werken in Nederland en je dus gedwongen bent om je geld ook in Nederland uit te geven ben je echt lang niet zo rijk als deze berekening suggereert.

 9. jan bosscher

  13% rijkste met alleen maar mn aow. dus niet klagen maar.

Reacties niet toegestaan