Duitse banken gaan goedkope hypotheken aanbieden in Nederland

Het had nog even geheim moeten blijven, maar door een bericht in de Gelderse krant De Stentor lekte het uit: een groep Duitse banken gaan de Nederlandse banken beconcurreren met goedkope hypotheken. Vanaf vandaag kunnen huizenkopers in heel Nederland een Duitse annuïteitenhypotheek tegen lage rente afsluiten. Bij annuïteitenhypotheken los je af vanaf maand 1. Een consortium van zo'n twintig Duitse banken, waaronder grootmachten als Deutsche Bank en Allianz, begeeft zich op de Nederlandse hypotheekmarkt en staat op het punt een prijzenoorlog te ontketenen met de 'dure' Nederlandse banken, schrijft De Volkskrant. In Duitsland betaal je veel minder rente dan in Nederland en de Duitse banken gaan in Nederland hypotheken verkopen tegen Duitse prijzen. Hypotheekrentes van 2,8 procent voor tien jaar vast zijn eerder regel dan uitzondering. ,,Hierdoor kan de Nederlandse consument meer lenen, krijgt hij langdurig zekerheid en betaalt zo'n tweehonderd euro per maand minder", zegt Rob Jansen van financieel advieskantoor Adfinis in Deventer, een van de verkopers van de Duitse leningen. Je hebt wel 'eigen geld' nodig bij de Duitsers. De Duitsers financieren maximaal 70 tot 100 procent van de koopsom, afhankelijk van onder meer het inkomen van de aanvrager, diens gezinssituatie en de (staat van de) woning.

Bron(nen):   De Stentor  De Volkskrant    

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Mooi zo, laat die arrogante ING, Rabo en ABN maar eens smalle drollen poepen.

  • Niegol

   ING en ABN kan je niets kwalijk nemen. Die mogen wegens ontvangen staatssteun niet onder de Rabo duiken (oneerlijke concurentie).
   In NL is er maar een bank die deze regel niet heeft, de Rabobank. Dat is de enige die niet met overheidsgeld overeind gehouden is, dus met prijzen mag stunten.
   Tja, zonder concurentie doen ze dat natuurlijk niet, en NL banken mogen dus niet met Rabo concureren. Dus ik ben blij dat ze nu eindelijk wel die concurentie krijgen!

   (in antwoord op Dead Silence)
   • Anton van Haasteren

    Begrijp ik meteen waarom er 6000 arbeidsplaatsen bij de RABO bank gaan verdwijnen de komende 2 jaar..

    (in antwoord op Niegol)
 2. Edwin67veen

  Yes!!!! Heel goed nieuws. Wat hou ik toch van Europa en de EU met zijn onbegrensde mogelijkheden. Nu krijgt het nederlandse bankenkartel eindelijk concurrentie. Nu nog kredietverstrekking aan ondernemers en ze kunnen hun koffers pakken.
  De duitsers hebben met hun zonnepanelen en windmolens ook al gezorgd voor lagere energieprijzen (of in iedergeval minder verhoging).
  Nu moeten we alleen nog zorgen dat Duitse bedrijven in Nederland investeren en niet in China.

 3. Edwin67veen

  Yes!!! Wat hou ik toch van de onbegrensde mogelijkheden van de EU. Als de duitse banken nu beginnen met kreditverstrekking aan ondernemers, kan het Nederlandse bankenkartel wel inpakken.
  De Duitsers hebben met hun zonnepanelen en windmolens ook al gezorgd voor lagere energietarieven (of in iedergeval minder verhoging ervan).
  Lang leve Duitsland!

 4. Prikker

  Goede zaak ! Nederlandse banken hebben ons lang genoeg uitgezogen.

  Ik ga het gelijk ook onderzoeken !

 5. Willem H

  Dit is werkelijk een kolderverhaal van Jansen. € 200 miljard is meer dan 30% van de totale Nederlandse hypothekenportefeuille, mijns inziens heeft hij geen gevoel bij de door hem genoemde bedragen. Inmiddels blijkt dat de hoofdkantoren van de betreffende banken van niets weten. Het is overigens wel waar dat Duitse banken binnen afzienbare termijn een actiever beleid op de Nederlandse hypothekenmarkt voorstaan, maar niet van deze omvang. Tot slot: “Mons advies uit Hardenberg draagt zorg voor de administratieve afhandeling” dat kantoortje bestaat nog niet. En dat gaat voor € 200 miljard hypotheken beheren? Even cijfertje er bij: dat zijn ongeveer 1 a 1,5 miljoen hypotheekdossiers. Daar hebben zelfs de Nederlandse grote 4 een hele kluif aan.
  Tip voor Jansen: solliciteer bij de Efteling, je hebt talent voor sprookjes.

  • Niegol

   Heb jij hetzelfde artikel gelezen als ik?
   Waar haal je die 200 miljard vandaan?

   ik zie alleen dat iemand beweert dat men 200 euro per maand minder hoeft te lappen. Wel een beetje rare opmerking, want dat lijkt me toch best afhankelijk van de hoogte van de hypotheek.

   (in antwoord op Willem H)

Reacties niet toegestaan