AnsaldoBreda: de Fyra is prima!

AnsaldoBreda, leverancier van de Fyra-treinen, verwerpt de beschuldigingen van de NS en Belgische Spoorwegen dat er van alles mankeert aan de voertuigen en dat de treinen niet veilig zijn. Dat heeft het bedrijf dinsdag in een verklaring laten weten. Volgens de Italiaanse treinenbouwer hebben de V250-treinen (Fyra) alle internationale testen doorstaan en voldoen ze aan alle veiligheidsnormen, getuige ook de certificaten die door de Nederlandse en Belgische Spoorwegen zijn afgegeven. De topman van AnsaldoBreda, Maurizio Manfellotto, zal donderdag in een persconferentie in Napels het verweer van het bedrijf toelichten.

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. catchit64

  AnsaldoBreda: de Fyra is prima!,
  Catchit64: de Fyra is lelijk

  • JOHNN

   Het uiterlijk is nou juist ongeveer het enige wat “appeal” heeft aan die trein.. Stroonlijn accentuerend kleurenspel, frisse kleuren. Maar ja, hij moet ook rijden he…

   (in antwoord op catchit64)
 2. André Somers

  Ach… de vorige keer zeiden ze toch dat de problemen binnen enkele weken opgelost zouden zijn. Dat was in januari geloof ik…

 3. Korné Soldaat

  Wat is erger in deze beschamende situatie: een trein die niet veilig is of de bouwers die blijven volhouden dat deze troep veilig is?

  • Hans_Vermeulen

   Dat is erg. Maar wat veel erger is, zijn al die NL (semi)overheidsinstellingen die tijdens het ontwikkel en uitvoer traject, de trein met allerlei certificaten goedgekeurd hebben. Wederom weer een afgang.

   (in antwoord op Korné Soldaat)
 4. Cornelis Berend

  Naar verluid roept de directeur af en toe ook “Napoleon c’est moi!”

Reacties niet toegestaan