Steeds meer schulden zijn oninbaar

Deurwaarders hebben extreem veel moeite om schulden te innen. Ruim de helft van de dossiers van gerechtsdeurwaarders wordt gesloten, omdat het niet lukt om verhaal te halen bij wanbetalers, schrijven de kranten van Wegener. Dat blijkt uit een steekproef van de Erasmus Universiteit, in opdracht van het ministerie van Veiligheid en Justitie. "Door de crisis belanden steeds meer mensen in financiële problemen", zegt John Wisseborn, voorzitter van de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders. "Voor ons valt bij een deel van die mensen niets meer te halen, omdat door andere partijen al beslag is gelegd op loon of uitkering."  

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. dezer

  Vind je het gek, ik heb na 20 jaar werk ,en sinds november werkloos, een uitkering van 905 euro , met 800 euro vaste lasten. Werd vorige maand ziek , dokter schrijft recept uit , helpt niet , belt met specialist in ziekenhuis, weer andere medicijnen,En de eigen bijdrage is verhoogd , dus alles betalen , de eerste medicijnen kunnen niet terug , dus weer een maand op water en brood geleefd. Nu een brief binnen van de gemeente , over 2 week id-bewijs verlopen , weer 41.75 euro excl pasfoto, dit land is helemaal naar de kloten .Het komt nooit meer goed.Mijn lenzen moesten worden vervangen , ook 415 euro , wordt ook niet vergoed, bril kwam op he tzelde bedrag uit , ook maar weer in termijnen betalen.Niet meer met de kinderen een dagje weg dit jaar , op vakantie kon ik jaren niet meer .Ben gestopt met piekeren en zie wel wat er gaat gebeuren, ben in elk geval gewent om weinig te hebben , dus overleef het wel .Ben benieuwd hoe het is als je 2x per jaar op vakantie kon , en nu in mijn sutuatie komt.

  Maar gelukkig gaat onze regering de lasten weer verzwaren , dus krijgen de deurwaarders in elk geval veel werk .

  • marianne martens

   u en uw kinderen worden gestraft waar u en vele miljoenen mensen geen invloed op hebben gehad. Als ik uw bericht lees dan maakt er een grote woede van me meester, u heeft er niets aan, steeds is er weer de kracht, wat u ook doet, om het langs de rug af te laten glijden, hoop dat u veel kracht vasthoudt om in deze onverschillige samenleving met zijn gekmakende bureaucratie en ” de hardheid en kilheid van de politiek ” door kunt gaan. Misschien moeten we met veel mensen een fonds of vereniging oprichten? voor geld/ handtekeningen etc?

   (in antwoord op dezer)
  • Anton Martens

   Ik ben inmiddels 34 en door omstandigheden moet ik het doen met een kamertje van 12 vierkante meter en geen cent te makken. Een vaste baan heb ik nog wel maar hoe lang nog? Het kan ieder moment afgelopen zijn omdat er gewoon geen werk meer is in mijn vakgebied. 12 Jaar heb ik er over gedaan om uit de schulden te komen en dan zal ik dadelijk ook nog zonder werk komen te zitten? U kunt wel raden wie er dan als eerste aan de deur staat als de betalingen uit blijven. Ik weiger echter om bij de pakken neer te zitten en probeer alleen nog maar aan positieve dingen te denken, ik moet wel. Het is dan ook de hoogste tijd dat de zon weer eens gaat schijnen voor iedereen die het moeilijk heeft!

   (in antwoord op dezer)
  • Paulraw

   ”En de eigen bijdrage is verhoogd , dus alles betalen , de eerste medicijnen kunnen niet terug , dus weer een maand op water en brood geleefd. ”
   @dezer

   Kijk,dit bedoelt Rutte nou met Nederland gezond maken.Mensen de armoe in ,mensen krijgen een kwaal.Gaan naar de dokter (of helemaal niet meer..),moeten dure medicijnen betalen ,gaan dan water en brood eten.Worden daardoor nog zieker ,en hebben een nog duurdere behandeling nodig .

   Maar Rutte’s vrindjes,de medisch specialisten, zijn hier natuurlijk trouwens onschuldig en hoeven niet in te leveren.Het megalomaan declaratiegedrag werd vergoeilijkt met ”ze hebben zich wellicht vergist in de formulieren”.Wel vreemd dat men nooit te weinig declareerde ”per ongeluk”.
   Ook erg verzachtend werkte het grote ongenoegen van Rutte over de schandalige zelfverrijking van rechts Nederland in de top van het bedrijfsleven dit jaar weer met procenten erbij(Not ,of ik heb iets gemist.)

   (in antwoord op dezer)
  • zo maar iemand

   Sterkte, Dezer en Anton Martens. Ellendige verhalen vind ik het. Respect voor jullie kracht.

   (in antwoord op dezer)
 2. Gerard Goedhart

  dat klopt want ook ik kreeg een voorstel van Intrum Justitia om € 18,29 te betalen wat een aanbod was want dat was maar 25% van het oorspronkelijke bedrag

 3. Bert

  De laatste tijd is het populaire tijdverdrijf van de belastingdienst het in beslag nemen van het autotootje van Jan met de pet. Men stelt zich langs een drukke weg op met wat politie-loopjongens en onder de mom van verkeerscontrole wordt een ieder door de scan gehaald, bij een openstaande belastingschuld van slechts enkele honderden euro’s mag je lopend naar huis en bij het niet betalen wordt je autotootje voor een appel en een ei verkocht aan ons kent ons opkopers al dan niet gesubsidieerd met een WAO/WIA uitkering en soms jarenlang gesubsidieerd met de laffe 3 % btw regeling.Na aftrek van gemaakte kosten blijft de openstaande schuld hetzelfde en ben je je auto kwijt. Zo werkt dus de belastingmafia die vervolgens te laf is om de echte,vaak in vereniging levende, wanbetalers aan te pakken.

  • HansH2

   ‘ons kent ons opkopers al dan niet gesubsidieerd met een WAO/WIA uitkering’
   Wat een ongelooflijk gelul.

   (in antwoord op Bert)

Reacties niet toegestaan