Hier wonen de Rijken

Er zijn 12 miljoen mensen op aarde die meer dan een miljoen dollar spaargeld hebben. Bij elkaar hebben die 12 miljoen mensen de beschkking over 46.200 miljard dollar. Een kwart van hen (3,4 miljoen) woont in de VS, bijna een zesde in Japan, ruim een miljoen in Duitsland en China en Engeland maken de top 5 vol.  

Bron(nen):   The Economist      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. kletsmajoor

  Dit staatje geeft een heel erg vertekend beeld omdat het het absolute aantal miljonairs per land weergeeft. Als het als percentage van de bevolking zou zijn weergegeven zou b.v. China helemaal onderaan staan.

  • André Somers

   Klopt. Bovendien is een overzicht in absolute rijkdom ook niet zo relevant. Van een dollar kan je in de VS minder doen dan in China bijvoorbeeld, en in Zwitserland minder dan in de VS. Het gaat er natuurlijk om wat je vermogen is relatief ten opzichte van je omgeving. Maak bijvoorbeeld eens een overzicht van hoeveel mensen er meer dan 100 en meer dan 1000 keer zo rijk zijn als de gemiddelde inwoner in zijn regio. Dat lijkt me meer inzicht bieden dan het absolute aantal dollar-miljonairs.

   (in antwoord op kletsmajoor)
 2. vrijheid nu

  Vergeet Rusland en Saudi Arabië niet

 3. vrijheid nu

  Israël

Reacties niet toegestaan