70 % (van de Amerikanen) haat zijn werk

Werken is niet alleen belangrijk voor een inkomen, maar geeft ook de om je volledig te ontplooien, is het verhaal. Maar er is ook een andere werkelijkheid en dat is dat heel veel mensen een hekel hebben aan hun werk. 70 % van de Amerikanen heeft niet veel op met zijn werk of haat het zelf, zegt een studie van Gallup onder 150.000 mensen. 18 procent is actief ontevreden: ze zoeken iets anders en lopen klagend rond. Ruim de helft is passief ontevreden. Ze hebben geen plezier in hun werk en doen het omdat het nou eenmaal moet. Dat is  niet alleen slecht nieuws voor de betrokkenen. Het is ook slecht voor de organisaties waarin ze werken. Mokkende werknemers zijn een stuk minder effectief dan gemotiveerde werknemers. Opmerkelijk: werknemers die (deels) van huis uit konden werken waren tevredener dan anderen. Andere extraatjes, zoals een sportschool op het werk, hielpen amper

Bron(nen):   Gallup      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Templein

  Jammer dat er niet bij staat waar die ontevredenheid vandaan komt.
  Is er geen creativiteit? Worden alle beslissingen, ook de eenvoudige, door hoger management genomen?

  Wordt er gepest door collega’s of bazen?
  Is er geen teamgeest, moet alles en iedereen met elkaar concurreren en scoren?
  Misschien zijn dit soort zaken te verhelpen. Het Angelsaksisch model blijkt al eerder problematischer te zijn dan het Rijnlandmodel. Hoewel beide modellen als zuivere vorm niet meer bestaan.

 2. Vogelbeest

  Als je in Nederland toegeeft dat je allen op je werk komt omdat je het salaris nodig hebt is dat bijzonder slecht voor je carrière. Maar als je mensen privé spreekt blijkt ongeveer hetzelfde ook voor 70% van de Nederlanders te gelden.

  • Heldoppantoffels

   Helemaal mee eens, je kunt tegenwoordig maar beter doen alsof je het eens bent met beleid en koers. Gelukkig ben ik niet in een dergelijke positie, maar ik zie het vaak genoeg gebeuren.

   (in antwoord op Vogelbeest)

Reacties niet toegestaan