Hoeveel werelden zouden er nodig zijn als we allemaal leefden zoals in de VS

Een mooie grafiek die laat zien dat we niet allemaal op de aarde passen als we zo rijk worden en zoveel voedsel willen als de rijken onder ons  

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. RhodBerth

  Maar niet iedereen leeft als de Amerikanen, en als de grondstoffen schaarser worden zullen de amerikanen ook minder gaan leven zoals de Amerikanen.

  Nu kunnen de Amerikanen nog zo leven, omdat er nog genoeg grondstoffen zijn. En als de grondstoffen opraken dan vinden we oplossingen daarvoor.

  Een probleem wordt meestal pas opgelost als het urgent wordt. Niet 50 jaar voordat het urgent wordt.

  Niet doemdenken.

  • Tegendraads

   Nee, de amerikanen zullen zo blijven leven totdat de dollar niet langer de munt is waarin alles wordt afgerekend.

   (in antwoord op RhodBerth)
 2. Genuine_Defector

  De oplossing dient zich aan:
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2672/Wetenschap-Gezondheid/article/detail/3465018/2013/06/25/Tjokvol-stelsel-ontdekt-met-drie-leefbare-planeten.dhtml?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

  Allemaal gods werk, jongens en meisjes. Allemaal gods werk…

 3. Edwin67veen

  Goh, wat raar. Normaal krijgen we altijd grafiekjes van deze schrijver die aan dienen te geven dat we het zo vreselijk slecht doen in vergelijking bij die geweldige amerikanen. En dat het stimuleren van de economie altijd zo belangrijk is. Toch niet zo gek he, dat we in Europa de buikriem wat aanhalen en wat meer kijken naar wat we echt nodig hebben. Consuminderen heet dat.
  Doen we toch nog iets goed.

 4. kletsmajoor

  Naarmate de grondstoffen schaarser worden zal ook de techniek verbeteren om er efficiënt gebruik van te maken met als gevolg dat het in de toekomst allemaal wel mee zal vallen met schaarste en een uitgeputte aarde.

  Om het effect van technische vooruitgang zichtbaar te maken zou het leuk zijn net zo’n grafiek te maken maar dan voor 7 miljard mensen die net zo verkwistend met hun leefomgeving en de grondstoffen e.d. omgingen als in de middeleeuwen of in de oudheid. Alleen al het beslag op landbouwgrond zou gigantisch zijn door de inefficiënte landbouw in die tijd (letterlijk roofbouw).

 5. Gilbert Gemert

  Jammer dat het geheel niet in verhouding is geplaatst.
  Volgens mij is dit een nietszeggende lijst, die bovendien ook niet compleet is.

Reacties niet toegestaan