Booming business: anderen bankroet maken

Ook in de Verenigde Staten hebben business-advocaten te kampen met minder klandizie, partners die de laan uit worden gestuurd en wegvallende bonussen. Maar niet alles is kommer en kwel. Wie weet hoe hij andere bedrijven failliet moet maken, heeft handenvol werk.
Volgens BankruptcyData.com nam het aantal bedrijven dat de afgelopen twee maanden failliet ging flink toe. En dat niet alleen, ook gemeten naar de omzet is er ten opzichte van een jaar geleden sprake van een forse groei (van tien miljard naar 66 miljard dollar).
De specialisten in deze niche hebben het druk, ook al zijn ze niet goedkoop. The Times noemt een bedrijf als Kirkland & Ellis, gevestigd in Chicago, dat 1.100 dollar per uur rekent. En die tarieven staan bepaald niet onder druk, want zoals een vakgenoot zegt: er is een ‘substantially greater demand’ naar specialisten die dit klusje weten te klaren.
Grootste zaak die de bankroet-advocaten de laatste tijd onder handen hebben gehad, is de onttakeling van Lehman Brothers. Deze is in handen van het New Yorkse kantoor Weil Gotshal & Manges. Over de enorme verdiensten die dit oplevert, hoort niemand ze klagen, maar de werkdruk is hoog. Een werkdag van acht uur ’s ochtends tot elf uur ’s avonds is niet uitzonderlijk.
Ook daarom worden sommige collega’s die binnen het kantoor andere specialismen hadden, ‘omgeschoold’ om de bankroet-sectie te komen versterken. Want er blijft voorlopig nog genoeg te doen.

Bron(nen):   The Times