De helft van ‘Nederlandse’ Polen wil in Nederland blijven

De helft van de Polen die zich onlangs hebben ingeschreven in Nederland, verwacht hier te blijven. Van de Bulgaarse nieuwkomers is een kwart van plan zich hier te vestigen. Van de Bulgaren zonder opleiding zegt bijna 60 procent dat ze hun toekomst in Nederland zien. Dit blijkt uit de studie 'Nieuw in Nederland, Het leven van recent gemigreerde Bulgaren en Polen' van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP), schrijft De Volkskrant. De regering denkt dat de meeste Polen en Bulgaren na een tijdje wel weer weggaan. Dat zou dus wel eens een misverstand kunnen blijken. Vorig jaar kwamen er 18 duizend Polen en 4.400 Bulgaren naar Nederland. Althans: dat zijn de mensen die zich hier hebben ingeschreven. Feitelijk zullen het er (veel) meer zijn. De Bulgaren die hier zijn zijn voor een belangrijk deel slecht opgeleid. Het zijn Turkssprekende Bulgaren die vaak slecht Turks spreken. De Polen in Nederland zijn aanzienlijk beter opgeleid; 70 procent heeft minimaal mbo-niveau, wat ongeveer vergelijkbaar is met de Nederlandse bevolking. 84 procent van hen heeft werk.

Bron(nen):   De Volkskrant      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Diederdick

  Nou, ik zie het volgende integratieprobleempje alweer aankomen.

  • disqus_cDEBEY6Kl8

   Polen zijn overal ter wereld gewaardeerde immigranten, bovendien kunnen ze de leegstaande katholieke kerken weer bevolken.

   (in antwoord op Diederdick)
 2. André Somers

  Natuurlijk blijven ze in grote getalen hier. Dat is bij de vorige generaties “gastarbeiders” toch ook gebeurt? Je moet wel een enorme plaat voor je kop hebben om te geloven dat het dit keer echt heel anders zou gaan. Helaas is er met dat inzicht weinig gebeurt. Deze nieuwkomers krijgen bijvoorbeeld geen taallessen aangeboden.

 3. HaatSmurf

  Polen zijn de blanke kut Marokkanen…………….oprotten met die handel.

Reacties niet toegestaan