Meevaller? Mogelijk grote olie- en gasvoorraden Nederlandse Noordzee

In het noordelijkste puntje van het Nederlandse deel van de Noordzee zitten mogelijk forse olie- en gasvoorraden die miljarden euro's waard kunnen zijn. Dit meldt de Telegraaf dinsdag op basis van een rapport van de Nederlandse bodemonderzoeker Fugro. Het gaat volgens de krant nog wel een hele klus worden om de mogelijke voorraden te ontsluiten. De kosten voor winning zijn hoog, waardoor olie- en gasbedrijven weinig interesse zullen hebben om de velden te ontginnen. Er zijn nog geen andere bronnen die het bestaan van de olievondst bevestigen Energie Beheer Nederland, dat namens de Staat de olie- en gaswinning coördineert, reageert in Het Financieele Dagbladd positief op de mogelijke nieuwe voorraden. 'De huidige generaties Nederlanders verdienen €700 tot €800 per persoon per jaar aan de olie- en gasvoorraad van Nederland. Het zou mooi zijn wanneer komende generaties dit ook kunnen', aldus directielid Berend Scheffers van Energie Beheer Nederland.

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. disqus_cDEBEY6Kl8

  Is onze nationale lachebek al onder de olie vam zoveel mazzel?

 2. Diederdick

  Mogelijk…kunnen…hele klus
  Laten we ons niet te rijk rekenen

 3. Kristi

  “De huidige generaties Nederlanders verdienen €700 tot €800 per persoon per jaar aan de olie- en gasvoorraad van Nederland.” Echt waar joh? Gek dat ik dan qua boodschappen, benzine, woonlasten steeds duurder uit ben dan al mijn vrienden in de omringende landen.

 4. Peter

  Laten we er vast een lening op afsluiten, kunnen we er mooi Griekenland en Egypte mee helpen

 5. Hanne Ryckewaert

  ‘De huidige generaties Nederlanders verdienen €700 tot €800 per persoon per jaar aan de olie- en gasvoorraad van Nederland.’ En wat doneren de Nederlanders per persoon per jaar aan falende Europese banken en staten?

  • RhodBerth

   Aan staten: voorlopig verdienen we daar geld op met rente. Pas als die landen definitief niet terugbetalen (wat bij Griekenland waarschijnlijk is) gaat het ons geld kosten. De vraag is dan nog maar hoeveel.

   Aan banken: daar verdienen we voorlopig goed op. Behalve op de ABN AMRO ‘aankoop’. Maar de kans is zeer reeel dat we uiteindelijk positief of een beetje negatief uitkomen.ING bv. heeft gigantische rente en boetes betaald over haar redding.

   (in antwoord op Hanne Ryckewaert)

Reacties niet toegestaan