Bordeel geeft korting

Nadat allerlei andere bedrijfstakken in Duitsland klaagden over de recessie, is daar nu de prostitutie bijgekomen. En net als in andere branches wordt er druk 'geinnoveerd' om het verloren gegane marktaandeel terug te winnen.
De Pussy Club, bordeel in Berlijn, heeft nu een vast tarief van zeventig euro tijdens de daluren. Voor dit bedrag is iemand tussen tien uur 's ochtends en vier uur 's middags welkom voor allerlei vertier. Zo'n vast tarief zou goed werken en op deze manier 'kon de werkgelegenheid behouden blijven.'
Korting schijnt iets te zijn dat vrucht afwerpt. Een mevrouw die elders werkt: "Je moet mee met de aanbiedingen, anders blijven de klanten weg."
Een Berlijnse ondernemer is minder pessimistisch. Ook al geeft hij op zondag en maandag een fikse korting aan senioren en taxichauffeurs, hij ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet. "Zelfs in tijden van recessie zijn er dingen waar mensen niet zonder kunnen."
Duitsland telt ongeveer 400.000 professionele prostituees en de omzet in de business wordt jaarlijks op een kleine veerien miljard euro geschat.

Bron(nen):   The Independent