‘Ruth Madoff wist ervan’

Tot op heden was de rolverdeling kraakhelder. Je had Bernard Madoff die op een duivelse manier miljarden dollars uit de gevulde zakken van beleggers had getrokken waarvoor hij tot het jaar 2159 achter de tralies moet zitten. En je had Ruth Madoff die tot haar afgrijzen hoorde welke malafide praktijken haar echtgenoot al die jaren achter haar rug om had uitgehaald.
Maar nu beweert Vanity Fair (het artikel moet nog verschijnen) dat vrouw Ruth met een scherp oog toekeek op de handel en wandel van haar Bernie. Dat is opzienbarend, want tot op heden is ze niet beschuldigd van deelname aan de malversaties van haar man. En ze ontkende ook dat ze maar ergens van op de hoogte was.
Vanity Fair beschrijft nu hoe ze aandeelhouder was in Madoffs Londense activiteiten, waarvoor ze dividend ontving. Ook hield ze kantoor op de 18e etage van het Lipstick Building in Manhattan, het hoofdkwartier van Madoffs investerings- en handelskantoor. Verder sluisde Madoff geld door naar Madoff Technologies, waarvan zij mede-eigenaar was.
Het artikel in The Times is een voorproefje van de karrevracht aan bewijsmateriaal in de nieuwe Vanity Fair tegen de these dat Ruth Madoff een dom en onschuldig blondje is geweest.
Eerder gaf mevrouw Madoff 80 miljoen dollar aan de Amerikaanse justitiele onderzoekers, inclusief het New Yorkse penthouse van de Madoffs ter waarde van 7,5 miljoen. Ongetwijfeld met het idee dat daarmee de zaak voor haar was afgedaan.

Bron(nen):   The Times