Torenhoge bonussen in de maak

Goldman Sachs zal naar verwachting later deze week een enorme winst over het derde kwartaal bekendmaken. Daarmee stevent de Amerikaanse zakenbank af op een lawine aan bonussen, die Goldman Sachs ongetwijfeld opnieuw op kritiek komt te staan van de autoriteiten in zowel de VS als Europa.
The Sunday Telegraph meldt dat de kwartaalwinst naar verwachting rond de 3,5 miljard dollar zal bedragen. Als zich geen grote verrassingen voordoen zal de totale loonsom, inclusief bonussen, uitkomen op circa 22 miljard dollar. Dat betekent een gemiddeld jaarsalaris van ruim 700.000 dollar voor een werknemer van Goldman Sachs. Dat is twee keer zoveel als vorig jaar en ook nog hoer dan het gemiddelde van 661.000 dollar in 2007.
Naar verwachting zullen ook andere banken – JP Morgan, Citigroup en Bank of America – ook uitstekende resultaten bekendmaken, wat ook zal resulteren in hoge bonussen. De banken profiteren onder meer van de uitgifte van staatsobligaties, die noodzakelijk zijn om de oplopende begrotingstekorten te financieren.

Bron(nen):   The Sunday Telegraph