“De helft van alle winkels draait met verlies”

Bijna de helft (48 procent) van de winkeliers maakt op dit moment verlies. Vooral bedrijven die zich richten op andere producten dan voedsel hebben het zwaar. Dat schrijft De Telegraaf op basis van berekeningen van Alfa Accountants. Zowel zelfstandige ondernemers als winkelketens zitten vaak in de rode cijfers. Hoewel het er in augustus nog op leek dat de detailhandel zich zou herstellen, was daar in september niets meer van te zien. Op jaarbasis valt de omzet van winkeliers naar verwachting opnieuw met enkele procenten terug. Volgens Jan Meerman, voorman van detailhandelsorganisatie InRetail, ligt het werkelijke aantal nog veel hoger.Vandaag maakt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) detailhandelsomzetten bekend over de maand augustus. „Dat was een relatief goede maand”, stelt Meerman. Maar op jaarbasis valt de omzet naar verwachting opnieuw met enkele procenten terug. Het herstel, waar in augustus sprake van was, zet bovendien niet door. „September was weer een bedroevende maand”, aldus Meerman in De Telegraaf. De winkels hebben last van de terughoudendheid van de klanten om geld uit te geven, maar ook van de snelgroeiende bestedingen op internet. Winkels zijn steeds vaker plaatsen waar je bekijkt wat je thuis op internet koopt bij de goedkoopste aanbieder

Bron(nen):   De Telegraaf      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Pietje_Precies

  ja als je al 3 weken per maand moet werken om de huur van je pand te betalen…. is het gauw gedaan met de pret.
  die prijzen zullen dus ook omlaag moeten.

 2. Kopje thee

  Treurig, en je ziet het ook terug in het stadsbeeld. Lege steden waar geen uitgaanscultuur is, terwijl ‘n stad als Amsterdam dichtslibt met hippe ontbijt- en koffietentjes. Gemeenten zouden iets moeten doen aan de exorbitant hoge huren op gezellige locaties, om ook mensen met originele winkeltjes een kans te bieden te concurreren met saaie ketens en internet, want uiteindelijk gaat het om de sfeer van een binnenstad.

 3. Templein

  Hoe lang wordt er al niet gewaarschuwd dat internet webshops veel klandizie overnemen?
  Dat is goedkoper en makkelijker, want alles wordt thuisbezorgd.
  Een tussenvorm wordt ook al uitonderhandeld met Albert Heyn. Om daar bestelde spullen op te kunnen halen als consument.
  En toch gaan wethouders maar door met het ‘verbeteren’ van winkelcentra of zelfs met nieuwbouw. Leuk voor de bouwwereld, maar duur en zinloos voor de burgers.

  Misschien moeten de gemeentes hun burgers en buurtbewoners laten meedenken. Ontmoetingscentra voor nieuwe ruilsystemen, of hondencreches voor toeristen, enz.

 4. Myra

  Maar zijn we niet met zn allen aan t oppotten??!
  Want ‘stel’.
  En we blijven toch Nederlanders,,,,

Reacties niet toegestaan