De economie van de app

Zynga, een bedrijf dat apps maakt voor de iPhone, bestond twee jaar geleden nog niet. Nu heeft het een omzet van boven de 100 miljoen en maakt winst. Ter vergelijking: Google deed er drie jaar over om winst te maken en had toen nog altijd minder omzet.
De apps van Apple zijn bezig de spelregels van media te veranderen. Apps zijn soms spel, soms software, soms muziek, soms video en vaak alles tegelijk. Het zijn kleine programmaatjes die het leven leuker maken en ze zijn zo goedkoop dat je ze achteloos aanschaft.
Maar juist daardoor is het bezig een miljarden-business te worden en laat het zien hoe mediabedrijven toch nog wat kunnen verdienen op het internet.
Er zijn, beschrijft BusinessWeek, ook heel serieuze toepassingen, zoals Salesforce.com's dat een CRM-programma levert voor op de iPhone en Blackberry. Het succes van de iPhone wordt voor een belangrijk deel bepaald door de apps: je kunt met de apps je telefoon helemaal op maat maken, met navigatie, of gesproken boeken, met de krant van vandaag of het weer van morgen. De omzet aan apps zal dit jaar uitkomen op een miljard dollar en in 2012 op 4 miljard. En dat is voor een business die twee zomers geleden nog niet bestond buitengewoon veel.
En het is nog maar het begin.

Bron(nen):   BusinessWeek      

12 Reacties Doe mee met de discussie →