Slechtste bankier ter wereld vindt nieuwe baan

Sir Fred Goodwin, de slechtste bankier ter wereld zoals The Daily Telegraph hem noemt, heeft een nieuwe baan gevonden. Als adviseur treedt hij toe tot een befaamd architectenkantoor, RMJM geheten, dat is gevestigd in zijn vaderland, in Schotland. RMJM is een van de grootste architectenconsortia met wereldwijd 17 kantoren en 1.000 man personeel.
Goodwin geraakte in Groot-Brittannië tot grote bekendheid als RBS-bankier en stond daar aan het roer toen de desastreuze overname van ABN Amro plaatsvond.
Op dat moment was de chaos bij Royal Bank of Scotland trouwens al bijzonder groot. Op last van Sir Fred werd in menig megalomaan plan geïnvesteerd dan wel geparticipeerd – denk hierbij aan het leasen van 47 mammoetolietankers en 120 Amerikaanse vliegtuigen, enorme belangen in de Ierse onroerend goedmarkt, Duitse kantoorkolossen en andere zaken die weinig waard bleken te zijn.
Het ging om een portfolio waar geen lijn in kon worden ontwaard en Goodwin zadelde de Britse belastingbetaler op met een schuld van vele tientallen miljarden. 63 miljard pond is nu al in de bodemloze bank verdwenen, maar dat is nog slechts het begin van wat in Engeland de 'Goodwin horror show' wordt genoemd.
Enfin, het belangrijkste is dat Goodwin weer een nieuwe baan heeft. De rest is bijzaak.

Bron(nen):   The Daily Telegraph