Obama doet het prima

Waar komt toch het idee vandaan dat het economisch beleid van president Obama niet werkt, vraagt Bloomberg zich af. Opmerkelijk, want Bloomberg hoort niet echt in het ideologische kamp van de president.
Maar, zegt de site, sinds de president aan de macht is stegen de koersen met 68 procent, dus de aandeelhouders hebben all reden om tevreden te zijn. De huizenprijzen zijn gestabiliseerd en de economie is aan een spectaculaire groei begonnen. Voor de inauguratie van Obama waren de voorspellingen dat 2 procent groei al heel mooi zou zijn. Feitelijk was het in het vierde kwartaal van 2009 5, 9 procent.
Als er een republikeinse president aan het bewind was geweest, dan was hij voor deze succes door de zakenwereld bewierookt. Maar nu het een zwarte democraat is schampert iedereen op Obama, terwijl de economische resultaten vooralsnog verbluffend zijn.
Deze steun uit onverwachte hoek kan een keerpunt zijn: als het aantal banen in maart gaat groeien - en dat zou zo maar kunnen - dan kan de mening over het economisch beleid van Obama nog drastisch veranderen.

 

Bron(nen):   Bloomberg