Waarschuwing: het internet kan ineenstorten

Het World Economic Forum (WEF) beschrijft jaarlijks wat de voornaamste risico's zijn voor de wereldeconomie. Dit jaar is een ruime plaats ingeruimd voor de mogelijkheid dat het internet door toedoen van kwaadwillende onderuit wordt gehaald. Volgens het WEF wordt het internet steeds gecompliceerder, zijn er steeds meer dingen verbonden met het internet en wordt het daardoor steeds kwetsbaarder. Een 'cybergeddon' - een geslaagde sabotage van het hele internet - is niet denkbeeldig. De gevolgen voor de wereldeconomie zouden immens zijn. "Er zijn redenen om aan te nemen dat de weerbaarheid van het internet geleidelijk wordt ondermijnd." De dynamiek van het internet is dusdanig dat het gemakkelijker is het onderuit te halen, dan om het te verdedigen. Het WEF pleit er voor dat de wereld gaat werken aan maatregelen om een rampzalige ineenstorting van het internet te voorkomen.  

Bron(nen):   De Volkskrant  Business tech    

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Als het zou kunnen, dan was het al gebeurd. Stel het gebeurd, dan krijgen we ook wat meer rust.

  • Heldoppantoffels

   Haha dat is waar, lijkt mij best lekker zo’n periode geen internet. Geen e-mail meer, jaaaaaaa!!!!
   Nadeel is dat de wereldeconomie waarschijnlijk volledig in elkaar stort, hoewel…misschien ook wel goed om weer eens helemaal opnieuw te beginnen.

   (in antwoord op Dead Silence)
 2. catchit64

  Wow dat zou geweldig zijn. Maar dan ook iedereen zodat we terug gaan naar the basics… Lijkt me heerlijk.

  • Kopje thee

   Begin maar alvast een moestuintje aan te leggen, want anders is het snel gebeurd met dat heerlijke leventje zonder internet.

   (in antwoord op catchit64)
 3. Kees Cornelder

  De grootste klap zal dan uitgedeeld worden aan internet-verslaafden die bij god niet meer weten, of nooit geweten hebben, hoe een gewoon leven te leven is.

Reacties niet toegestaan