Honger in Amsterdam

In Amsterdam kampt de Voedselbank met een tekort aan voedsel, terwijl het aantal klanten dat geen geld heeft om eten te kopen toeneemt. De Voedselbank gaat daarom ‘voedselzoekers’ aan het werk zetten om bedrijven over te halen hun onverkochte voorraden af te staan, meldt Het Parool. Vooral aan rijst, pasta, aardappelen en fruit is dringend behoefte.
Dat het aantal klanten groeit ligt volgens de krant aan de nasleep van de economische crisis. Naast de vaste klanten ziet de Voedselbank in het centrum van Amsterdam steeds meer zzp’ers die het hoofd niet boven water kunnen houden en mensen die door een scheiding in acute geldnood verkeren.
Overigens is er bij alle voedselbanken in het hele land een schaarste. Dat komt doordat bedrijven als gevolg van de crisis efficiënter zijn gaan produceren waardoor zij minder voorraad hebben.
Toch heeft de landelijke voedselbank ingeschat dat slechts 15% van de overproductie aan voedsel niet wordt vernietigd.
De vraag is waar dat voedsel dan blijft.

Bron(nen):   Het Parool