Topvrouw stapt op omdat het bij Prorail een puinhoop is

Vandaag zou een vernietigend verhaal verschijnen in De Telegraaf over het falen van Prorail.

Topvrouw Marion Gout was wel aan het nadenken over de toekomst, maar wist nog niet zeker of ze zou opstappen. Gisteren kreeg zij het verhaal onder ogen dat De Telegraaf vandaag over haar zou publiceren. Volgens bronnen van De Telegraaf brak er toen paniek uit bij Prorail, die uitmondde in haar vertrek.

Het stuk van De Telegraaf valt ook niet mee. De krant meldt vandaag dat het aantal storingen op het spoor de laatste jaren gigantisch is gestegen van 1846 (2011) tot 2312 vorig jaar, een toename van ruim 25 procent.

Voorzitter Arriën Kruyt van Rover gaf als reactie daarop dat de positie van de ProRail-topvrouw ’onmogelijk’ was geworden. „Ze beloofde bij haar aantreden in 2011 dat er in 2015 nul procent verwijtbare verstoringen op het spoor zouden zijn, maar dat gaat ze nooit halen.” Gout trok daaruit de conclusie en stapte op.

Sinds Gout aan de macht is, neemt het aantal stremmingen op het spoor alleen maar toe. En ook komen ze veel meer voor op belangrijke trajecten in de Randstad, blijkt uit cijfers van de website rijdendetreinen.nl.

6 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Buck Danny

    Flinke oprotpremie mee wegens wanprestaties zeker? Zo werkt dat toch?

  2. Pietje_Precies

    tja, zo’n glazen plafond heeft misschien toch wel nut….

Reacties niet toegestaan