Stormloop op vliegreizen in de herfstvakantie. En dat is duur

We hebben de corona-angst van ons afgezet en willen weer naar de zon. En dan mag wat kosten, want de prijzen zijn deze herfstvakantie hoog, schrijft het FD.

Wie nu nog een vlucht wil boeken voor een weekje naar de zon in de herfstvakantie, moet diepe zakken hebben. Een enkeltje Málaga of Faro kost al snel €300 tot €450. Wie nog snel op 16 oktober voor een week naar Kreta of Rhodos wil, betaalt bij Tuifly bijna €900 voor een retourticket. Schaarste aan stoelen jaagt de prijzen op.

Volgens TUI Nederland, de grootste touroperator, boekten veel klanten pas laat een vakantie maar toen de boekingen eenmaal kwamen, gingen alle remmen los. ‘We brengen meer reizigers weg dan in dezelfde periode van 2019’, zegt een woordvoerder.

Ook Transavia, KLM en Corendon zijn tevreden. Budgetmaatschappij Transavia verwacht 85% van de capaciteit in te zetten die het voor de coronapandemie gewend was voor de herfstvakantie. ‘We gaan nog kijken of we meer vluchten kunnen inzetten’, laat een woordvoerder weten. Ceo Steven van der Heijden van Corendon meldt dat de vluchten die de touroperator uitvoert in de weken van 16 oktober tot 31 oktober vrijwel allemaal vol zitten.
.’

De reissector probeert de komende dagen nog meer vliegtuigen en stoelen in te zetten. TUI, dat als reisbedrijf ook over een eigen vloot beschikt, zet op sommige trajecten grotere toestellen in dan in de planning stond. Dan gaan er geen 189 passagiers mee maar bijna 300.

Bron(nen):   FD