Fors herstel in vraag naar koopwoningen

Steeds meer mensen durven weer een nieuwbouwhuis te kopen. De markt daarvoor was sinds 2008 vrijwel verdwenen, maar leeft volgens het FD weer op. Bouwbedrijven en ontwikkelaars hebben in de eerste maanden van het jaar veel meer nieuwe koopwoningen verkocht dan een jaar geleden. De verkopen namen met 35% toe tot 4750 woningen. Dat is nog altijd minder dan de helft van enkele jaren geleden. Maar volgens bouwvereniging NVB is de neergaande trend gebroken. Het herstel is volgens de NVB te danken aan de extreem lage hypotheekrente. Bovendien hebben bouwers hun productiekosten drastisch verlaagd waardoor een vergelijkbare koopwoning nu 20% goedkoper is dan vijf jaar geleden. 'Zelfs inclusief de verplichte aflossing ben je als koper nu 15% goedkoper uit', zegt NVB-directeur Nico Rietdijk. Gemiddelde prijs Een gemiddelde nieuwbouwwoning kost nu ongeveer €235.000 tegen €300.000 zeven jaar geleden.

Bron(nen):   Het Financieele Dagblad      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Apekool

    Fors herstel, van bijna niks naar net niet niks. Overigens niks ten nadele van Gerard, het juichbericht staat precies zo in het FD (en die zitten in de zak van makelleugenaars en bouwfrauderend Nederland).

  2. IwanovKapotjeplov

    Tsja, de nieuwbouw lag zo erg op zijn gat, dat het niet zo moeilijk is om een hogere vraag te hebben.

  3. Dead Silence

    Ik kocht ons huis 7 jaar geleden in een middelgrote stad met werkelijk alle faciliteiten op loopafstand voor 235.000 euro, vrijstaand, 700 kuub, garage van 10×4 vierkante meter en ruim 1000 vierkante meter grond. Wel inmiddels voor meer dan 100.000 euro gerenoveerd. Lekker in het Zuiden.

Reacties niet toegestaan