Rijke Rus looft 1 miljoen dollar uit voor arrestatie Poetin

Een Russische zakenman roept op om Poetin te arresteren vanwege oorlogsmisdaden. Wie de Russische president in de boeien slaat krijgt 1 miljoen dollar van Alex Konanykhin.

De Russische cryptomiljonair en tv-persoonlijkheid, die in Californië woont vertelt aan Business Insider dat hij de beloning uitlooft om te laten zien dat hij fel tegenstander is van de oorlog.

“Ik beloof 1.000.000 dollar te betalen aan de officier(en) die Poetin arresteren als oorlogsmisdadiger volgens de Russische en internationale wetten”, schreef crypto-investeerder Alex Konanykhin op Facebook. "Als genoeg andere mensen soortgelijke verklaringen afleggen, kan dat de kans vergroten dat Poetin wordt gearresteerd en voor het gerecht wordt gebracht," legt hij uit bij Business Insider.

“Als etnische Rus en Russische burger, zie ik het als mijn morele plicht om de denazificatie van Rusland te vergemakkelijken. Ik zal Oekraïne blijven bijstaan in zijn heldhaftige pogingen om de aanval van Poetin te weerstaan”, zei Konanykhin.

Bron(nen):   Business Insider