Ook De jager bereidt zich voor op Grieks Faillisement. "Maar in het geheim"

Volgens Minister Jan Kees de Jager  bereidt het ministerie zich voor op "alle waarschijnlijke en onwaarschijnlijke scenario's" voor de toekomst van het noodlijdende Griekenland. Dat zei hij vandaag in gesprek met RTL Z.
De minister wilde overigens niet ingaan op de vraag over er ook voorbereidingen worden getroffen voor een eventueel failliet van Griekenland. "Dat kan ik in het openbaar niet doen. Ik ontken dat niet, maar kan het ook niet bevestigen", aldus de minister. Wel gaf hij aan dat er in het diepste geheim wordt gesproken over alle mogelijke scenario’s. De Nederlandse Bank en andere landen zijn daarin de gesprekspartners.
Volgens De Jager is een faillissement van een land moeilijk te regisseren. "Technisch is het heel erg lastig om een land iets heel netjes en gecontroleerd te laten doen. Er zijn altijd effecten op andere landen en banken."
RTL vroeg niet naar de verzejkering die De Jager vroeger altijd gaf dat de Nederlandse steun aan Griekenland Nederland (veel) geld ging opleveren.

Bron(nen):   RTL Z