Zalm irriteert met zijn topsalarissen ook de eigen werknemers

Gerrit Zalm heeft niet alleen de politiek geïrriteerd met de grote salarisverhoging van de subtop van de bank. Ook bij de bank zelf zijn veel medewerkers boos.

Lagere werknemers die veel contact hebben met klanten horen de klanten klagen en vrezen zelf de dupe te worden van het besluit, schrijft het FD. Zalm heeft

 het vaste salaris van zijn honderd hoogste managers met 20% verhoogd om hen te compenseren voor het verlies van bonussen. Ze houden dus feitelijk hun omstreden bonus, maar krijgen hem voortaan altijd, ongeacht hun prestaties.

Zalm blijkt ook van zijn eigen werknemers de wind van voren te hebben gekregen. Zo schreven tientallen medewerkers die niet onder de regeling vallen en de komende twee jaar op de nullijn zitten, negatieve reacties op een interne weblog van de ceo. Daarin lichtte de oud-minister van Financiën zijn besluit toe.‘Ik kan u verzekeren dat iedere cao-werknemer zou tekenen voor zo’n structurele verhoging om vervolgens van alle variabele beloningen af te zien’, aldus een medewerker. 

Bron(nen):   Het Financieele Dagblad      

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. Glorix

    Zalm hoort al 10 jaar in de gevangenis te zitten wegens oplichting van het Nederlandse volk inzake het te goedkoop inruilen van de gulden.

Reacties niet toegestaan