Grote zorgen Knot en Hommen na escalatie

Het eerste dat aan Klaas Knot prettig opvalt is dat hij niet gewichtiger doet dan nodig.  De grauwsluier van belangrijkheid hangt nog niet over hem. „De schuldencrisis is geëscaleerd: investeerders twijfelen nu openlijk aan de schuldpositie van enkele grote Europese landen en banken, ook in het centrum van het eurogebied”, zei de president van De Nederlandsche Bank.

Jan Hommen, de bestuursvoorzitter van ING, ging vanochtend verder waar Klaas Knot ophield, schrijft NRC. „ Ik vind het zorgelijk dat dit gebeurt, buitengewoon jammer voor de Europese economie en het gezicht dat Europa in de wereld heeft”, aldus Hommen vanochtend tegen een verslaggever van de NOS. „Ik word er niet lekker mee wakker, ik ga er ook niet lekker mee naar bed
Klaas Knot gisteren: „In nagenoeg alle Europese landen verslechteren de overheidsfinanciën en is er een gevaarlijke wisselwerking ontstaan tussen de soliditeit van de financiële sector, die van overheden, en stagnerende groeivooruitzichten. Een paar maanden geleden werd de negatieve wisselwerking tussen overheden en banken als een risico beschouwd. Inmiddels heeft dit risico zich gematerialiseerd.”

Bron(nen):   NRC