Google maakt betalingen met cryptomunten mogelijk

Na jaren van duizelingwekkende winsten leek de opmars van cryptomunten niet te stuiten. Of het nou om bitcoin, ethereum, NFT's of de stortvloed aan dubieuze nieuwe crypto-projecten ging, alles leek 'to the moon' te gaan. Dat is in 2022 wel anders.

Het is geen pretje voor de 'investeerders'. Winsten smelten weg als sneeuw voor de zon, net als op de traditionele beurzen. Rode maanden volgen elkaar op. De enige veilige plek voor vermogen is dit jaar de dollar gebleken, en laat dat nou net de munt zijn waar de blockchainliefhebbers een broertje dood aan hebben.

Toch gloort er hoop aan de horizon voor een aantal grote cryptomunten, aangezien de wetgeving omtrent betalingstransacties meer vorm krijgt en steeds meer grote bedrijven in zee gaan met de veilige, transparante en controleerbare blockchaintechnologie.

Google gaat vanaf begin 2023 een beperkt aantal web3-klanten toegang geven tot betalingen met cryptomunten. “Op termijn zal Google veel meer klanten toestaan om betalingen te doen met cryptomunten”, zegt Amit Zavery, topman van Google Cloud, in een interview met CNBC.