Deal Bitvavo over cryptomiljoenen, 80 tot 100 procent komt terug

Economie
door anp
dinsdag, 07 februari 2023 om 7:44
deal bitvavo over cryptomiljoenen 80 tot 100 procent komt terug1675753186
Cryptoplatform Bitvavo heeft een akkoord bereikt met Digital Currency Group (DGC) over de terugbetaling van tientallen miljoenen euro's aan klanttegoeden, meldt het Nederlandse bedrijf op zijn site. Bitvavo-klanten hadden in totaal 280 miljoen euro uitgeleend aan DCG, maar konden daar niet meer bij door financiële problemen bij dat laatste bedrijf. In de nu afgesloten overeenkomst krijgt Bitvavo 80 tot 100 procent van dat bedrag terug.
Bitvavo was eerder nog ontevreden over een voorstel van DCG, moederbedrijf van de failliete cryptobelegger Genesis. Daarin zou de terugbetaling van slechts 70 procent zijn verzekerd. Het nieuwe akkoord "op hoofdlijnen" wordt dinsdag of woensdag gepubliceerd en verder uitgewerkt. Een vertegenwoordiger van alle schuldeisers moet dat gedetailleerdere plan vervolgens goedkeuren.
Volgens Bitvavo is de kans groot dat dit laatste zal lukken, omdat het overgrote deel van de schuldeisers betrokken was bij de onderhandelingen over dit akkoord. Bitvavo beloofde eerder garant te staan voor de miljoenen die vast staan bij DCG. Daardoor zouden klanten geen risico lopen.