‘Zorgverzekeraars gaan chronisch zieken mijden door strengere regels’

Naar aanleiding van nieuwe Europese regels geldt dat vanaf volgend jaar verzekeraars een buffer moeten aanhouden van minimaal 15 procent van het bedrag dat ze jaarlijks uitkeren. Dat schrijft zakelijk blog Z24. Maar als een zorgverzekeraar veel chronisch zieken heeft, wordt er jaarlijks meer uitgekeerd en moet dus ook de buffer hoger zijn. Verzekeraars krijgen zo een extra prikkel om zoveel mogelijk gezonde klanten aan te nemen en chronisch zieken te weren, zo schrijven ze zelf in een brief aan de Tweede Kamer. Zulke problemen spelen nu ook al. VGZ probeert bijvoorbeeld met dochter Promovendum zoveel mogelijk hoogopgeleiden binnen te halen. Die betalen namelijk wel premie, maar gaan veel minder vaak naar de dokter. Aan de andere kant wordt het chronisch zieken ook nu al moeilijk gemaakt doordat ze bijvoorbeeld geweigerd worden voor aanvullende verzekeringen. Verzekeraars worden door de overheid gecompenseerd als ze veel klanten met een hoog risico hebben. Schippers wil de compensatie daarvoor uitbreiden.

Bron(nen):   Z24      

13 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  Vroeg of laat gaat het toch uitdraaien op : geld = verzorging. geen geld = pech.
  De parasieten die nooit hebben bijgedragen(en de gezinsherenigingpolitiek) putten de verzorgingsstaat al decennia uit.

  • ernie

   parasiterende uitkeringstrekkers als jij ook

   (in antwoord op Windows 8)
   • Rinus57

    Punt 1,

    Is dit nu de taal die gebezigd word als men een reactie schrijft waarop we maar beledigend doen alsof er al een zekerheid gesteld kan worden dat de reageerder Windows 8 een uitkeringstrekker zou zijn , dan is het maar kortzichtig gesteld en geeft het geen pas op het ingebrachte stuk .
    Al weet u misschien de gesteldheid van de reageerder dan nog , wie bent u dan om zijn privacy te schenden met dit soort mededelingen waar niemand op zit te wachten .

    Punt 2 ,

    De reageerder Windows 8 heeft alleen zijn mening geuit en de parasieten kan in zijn reactie iedereen zijn , zonder specifiek een groep of volk te benoemen .

    Punt 3 ,

    Zijn opvatting de gezinsherenigings politiek , kan samen met de parasieten de staatskas decennia lang uitputten .
    Dit is in zijn opmerkingsgave een beleving die dan alleen de verzorging kan rechtvaardigen door een buidel met geld en als deze buidel met geld er niet is het kan uitdraaien op pech .

    Punt 4 ,

    Beste ernie , kunt u mij dan uitleggen waarom u zo loopt te bashen op Windows 8.

    (in antwoord op ernie)
    • ernie

     ad 1.: ja, koekje van eigen deeg
     ad 2: de koppeling parasieten en gezinshereniging wordt door hem gelegd. bovendien is bekend op welke groep hij zijn islamfobische pijlen richt.
     ad 3. hij heeft geen opmerkingsgave maar islamofobische waan
     ad 4: lees alle opmerkingen van deze ramenlapper en je snapt de kern

     5: doei!

     (in antwoord op Rinus57)
     • Rinus57

      Beste ernie , prima de reactie , hieruit blijkt dat u bekend bent met de persoon in kwestie .

      Er ontgaat mij alleen de zin of onzin om op dit forum elkaar zo te lopen bashen.

      Inhoudelijk gaat het bij u dan nergens over , en werkt de bekende rode lap op een stier op Windows 8 .

      Ik onthoud mij van verder commentaar op dit item .

      Gegroet !!

      (in antwoord op ernie)
     • Velo-Ci-Rap-Tor

      Kijk, een Windows 8 aanhangsel.

      (in antwoord op Rinus57)
     • Windows 8

      “islamfobische pijlen”
      Zijn dat pijlen met de punt gedoopt in islamgif?

      (in antwoord op ernie)
     • ernie

      dat weet jij het best.
      oh nee: je kan je eigen bezigheden niet evalueren…

      (in antwoord op Windows 8)
     • Velo-Ci-Rap-Tor

      Rinus57 is de oudere broer van Windows 8, Rinus57 is iets beter in taal, maar net zo kortzichtig.

      (in antwoord op ernie)
 2. marianne martens

  Een hoogopgeleide specialistische arts- filosoof heeft ongeveer 3 jaar geleden in de spreekkamer gezegd dat er een soort geheim ( on ) besproken Politiek Bestuursbeleid/ Klimaat circuit is waarin gestimuleerd wordt ouderen ( > 70 jaar minder snel en met minder hoge kosten te behandelen en verpleeghuis- patiënten minimale zorg te verlenen. De arts was hier stellig in en vertelde nogmaals vanwege de ontzetting en verbazing, dat hij al jaren hiervan een sterk vermoeden had, gezien de regels vanuit en tja, daar zijn we weer, Den Haag. De signalen vanuit de Ziektekostenverzekerings-wereld zijn eveneens al jaren alarmerend. De ervaringen, vermoedens en zijn intuïtie van de specialist
  deel ik volledig gezien de praktijkervaringen met familie,vrienden,buren en mediaberichten.

 3. Dead Silence

  Het is toch allang bekend dat 75% van de kosten van de zorg gemaakt worden door 25% van de bevolking, namelijk de onderkant. Anyway, ik betaal liever premie dan dat ik een slechte gezondheid heb.

  • ernie

   dan was dus het oude (tijd van Confucius) Chinese systeem zo gek nog niet: de dokter betaald door hen die gezond waren en als je ziek was hoefde je niet te betalen, maar moest de dokter gratis zijn diensten leveren – dokter had er dus een groot belang bij iedereen gezond te houden.

   (in antwoord op Dead Silence)
 4. De Blauwe Moppersmurf

  Het systeem van de zorgverzekeringen is een wangedrocht. Liever het ouderwetse ziekenfonds met zijn nadeel van beperkte efficiency dan dit moderne, zogenaamd door de markt gereguleerde, wangedrocht waarbij de grote monopolisten jaar op jaar geduldig geld uit de BV Nederland mogen opzuigen.

Reacties niet toegestaan