Slechts drie landen vragen bijna twee derde van alle technologiepatenten aan

Hoeveel internationale technologiepatenten een land registreert, zegt veel over hoe innovatief de ondernemingen er zijn. En de verschillen tussen landen zijn groot. Uit een rapport van het World Intellectual Property Office (Wipo) blijkt dat twee derde van de aanvragen voor technologiepatenten afkomstig is uit de Verenigde Staten, Japan en China.

'Vaak valt het aantal patentaanvragen samen met economische cycli,' zegt Carsten Fink, econoom bij het Wipo. In tijden van crisis worden er veel minder patenten geregistreerd dan gedurende economische voorspoed.

Zo kende het aantal aanvragen in de VS de afgelopen jaren een sterke terugval, maar worden er nu weer meer patenten geregistreerd dan voor de crisisjaren. Ook de hoeveelheid aanvragen uit China stijgt sterk.

Duitsland is het meest innovatieve land van Europa, maar met 20.000 patentaanvragen blijft het ver achter bij de VS, waar meer dan 60.000 aanvragen werden ingediend. De Amerikaanse lijst met aanvragen wordt geleid door Google, Intel, Qualcomm, Microsoft en Hewlett-Packard.

Een patentregistratie bij het Wipo beschermt nieuwe technologie van bedrijven in 148 landen.

Bron(nen):   Express.be      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  IBM staat al jaren bovenaan: http://www.bloomberg.com/news/articles/2014-01-14/ibm-wins-most-u-s-patents-for-21st-year-in-a-row. OK, een aanvraag hoeft niet gehonoreerd te worden.

  Mijn eigen teller op granted staat op op 50+. Nog 12 for application.

 2. Nico Egbers

  IBM had er meer dan 7400 in de US in 2014, en was voor het 22e achtereenvolgende jaar topscorer.

 3. Glorix

  Lekker nietszeggende cijfers worden hier gepresenteerd. Als Duitsland 20.000
  patentaanvragen per jaar heeft, blijft het NIET achter bij de VS (60.000
  aanvragen), maar gelijk met de VS. Duitsland heeft ca 80 miljoen inwoners en de VS 240 miljoen.

Reacties niet toegestaan