Haarlemmer (hij jaagt vogels weg) beste student-ondernemer ter wereld

De 24-jarige Nederlander Steinar Henskes heeft een bijzonder bedrijf opgericht. Zijn bedrijf maakt en verkoopt lasers die werken als een vogelverschrikker. Hij is zaterdag in Washington verkozen tot beste student-ondernemer van de wereld, meldt het Financieel Dagblad. Zijn onderneming verkoopt de lasers in 52 landen. Klanten zijn voornamelijk boeren, die hun oogst willen beschermen, maar ook vliegvelden als Schiphol en London Airport die de producten gebruiken om ganzen weg te jagen. Het Wereldnatuurfonds erkent de verjaagmethode als diervriendelijk. ‘We weten zeker dat hij zijn bedrijf de komende jaren naar nieuwe hoogtes zal brengen’, aldus juryvoorzitter Annush Ramasamy. Henkes studeert tegenwoordig aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en deed daarvoor een studie in Delft. Daar zette hij zijn bedrijf op via Yes!Delft, het start up-programma van TU Delft. Aan de verkiezing deden in totaal 2000 studenten uit 38 landen mee. De ondernemer uit Haarlem noemt zijn uitverkiezing ‘een droom die uitkomt’. Henskes ontvangt een geldprijs van $20.000 (€18.500).  

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  3huis heeft weer eens een normaal artikel. Echter studeren aan de VU doet mij weer huiveren en is conform het 3huisspectrum.

  • KarlRuprechtKroenen

   Zijn de VU en UVA niet de meest zwakke Uni’s?

   (in antwoord op Dead Silence)
   • marianne martens

    De VU is een van de eerste Universiteiten geweest die veel mensen toelieten uit andere culturen, de universiteit heeft ruime mogelijkheden in deeltijdstudies en er kunnen ook mensen> 50 jaar studeren. UvA is de laatste jaren ten onder gegaan aan het almachtsdenken van het geld versieren en zich in de ” zak” laten zakken van grote bedrijven. Maar net zoals scholen, ziekenhuizen, verpleegtehuizen zijn er diverse faculteiten/ afdelingen die goed presteren, sommige minder een enkel gewoon slecht. Net het gewone leven. Zullen we eens over de Erasmus ? schrijven of Delft ? In Delft pas geweest bij een doctoraal Ingenieur/ ontwerper. Wat een verrukkelijke energie in het hele gebouw, wat een schoonheid aan uitvindingen. Zo krachtig. Een veelbelovende uitvinding van jongere en een machtige prijs.

    (in antwoord op KarlRuprechtKroenen)

Reacties niet toegestaan