Hoe de inkomstenbelasting is veranderd voor en na de crisis

Nergens is het verschil tussen het bruto- en nettoloon zo groot als in België. De Belgen betalen 55,6 procent belasting. En daar is tussen het begin van de crisis en nu weinig aan veranderd. Maar in een groot aantal andere landen zijn er wel grote verschillen tussen 2007 en 2014. Dat blijkt uit een nieuw rapport van de OESO (Organisatie voor Economische en Sociale Ontwikkeling). In Hongarije is de inkomstenbelasting bijvoorbeeld gedaald van 54,5 procent in 2007 naar 49 procent in 2014. De Ieren betalen nu geen 22,2 procent maar 28,2 procent. In Nederland is de belasting een klein beetje gedaald tijdens de crisisjaren. Hieronder een overzicht van de veranderde belastingdruk in de OESO-landen. 2007 vs 2014 version 2

Bron(nen):   Business Insider      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  De grafieken tonen aan hoe ziek de overheden zijn en dat ze niet met geld kunnen omgaan. Zelf betaal ik al over 75% van mijn salaris 52%.

  • Apekool

   Je verdient 2 ton, hebt minstens 4tom op de bank staan en rijdt een veel te dikke auto – en toch bescheiden gebleven!

   (in antwoord op Dead Silence)
   • Lio

    Hij zit gewoon uit zijn nek te lullen. Hoogst waarschijnlijk een loser die de hele dag thuis op de bank zit te fantaseren over een beter leven terwijl ie een uitkering opstrijkt. Dat kun je gewoon zien aan de grote aantallen reacties die hij plaatst maar ook aan de tijdstippen waarop ie een reactie plaatst !

    (in antwoord op Apekool)
    • Dead Silence

     Hahahahaha. Als je goed deligeert houd je tijd over. Verder is het rekenwerk goed. Ik ben gewoon een boer met wat verstand en heb vroeger geinvesteerd in de vorm van een studie natuurkunde en promotie. Tevens nog een waardeloze mr. titel gescoord voor de fun.

     (in antwoord op Lio)
     • Lio

      Je mag van mij blijven doorgaan met het fantaseren maar je diverse commentaren lijken wel op die van een doorsnede Drentse boer.

      (in antwoord op Dead Silence)
     • Ko Herent

      Ik bemerk enige jaloezie …

      (in antwoord op Lio)

Reacties niet toegestaan