‘Griekenland kan plotseling failliet gaan’

De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble waarschuwt voor de mogelijkheid van een verrassend faillissement van Griekenland. Dat meldde de bewindvoerder zaterdag in een interview met het Duitse dagblad Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Volgens Schäuble moeten we niet verbaasd zijn als de Grieken ineens niet meer aan hun financiële verplichtingen kunnen voldoen. ,,Ervaringen elders in de wereld hebben aangetoond dat zoiets ineens kan gebeuren", aldus de minister.

Schäuble wilde niet ingaan op de vraag of de Duitse overheid of de eurolanden een noodscenario had klaarliggen mochten de Grieken inderdaad failliet gaan. ,,Dat zijn vragen waar je als verstandig politicus geen antwoord op moet geven. Daarmee voorkom je misverstanden", aldus de bewindvoerder, die ook niet over een tijdspanne wenste te speculeren.

15 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Een Griekse burgemeester gaat op een dag op bezoek bij een collega in Spanje. De Spaanse burgemeester zit achter een prachtig eikenhouten bureau; in de badkamer treft de Griek marmeren wasbakken aan.

  ‘Waar betaal je dat van?’ vraagt hij. De Spanjaard wijst uit het raam: ‘Zie je die brug daar? Die is gebouwd met Europees subsidiegeld. Ik heb de kosten van de brug iets overschat en het extra geld gebruikt om mijn huis te verfraaien.’

  Het jaar erop gaat de Spaanse burgemeester op bezoek in Griekenland en ziet dat zijn Griekse collega achter een teakhouten bureau zit. De kranen in de badkamer zijn van goud. ‘Waar doe je het van?’ roept hij uit. De Griekse burgemeester wijst uit het raam: ‘Zie je die brug daar?’ ‘Nee,’ antwoordt de Spanjaard. Waarop de Griek knipoogt: ‘Precies.’

 2. quikfit

  Dit weten de €uropese belastingbetalers allang…..nu de geld-uitdelers nog…

 3. Ottogaai

  En maar volhouden dat Griekenland het geleende geld ooit terug gaat betalen. Ik geloof nog eerder dat de kerstman bestaat.

 4. DennisK

  Het begin van het einde van de Euro en de EU… Griekenland stapt eruit, wellicht volgen Spanje, Portujgal, Frankrijk. Mischien komen er een sterke noord-Europese Neuro en een zwakke zuid-Europese Zeuro. Klinkt een beetje als het Romeinse rijk in zijn nadagen. Het werd opgesplitst in een west-Romeins rijk waar Rome de hoofdstad bleef en een oost-Romeins rijk met Constantinopel als hoofdstad. Uiteindelijk ging alles ten onder

 5. wwoud

  Schäuble zei meer in het telefonische interview.
  Hij nam Varoufakis -als MvF- in bescherming en met hem in deze context prima kon samenwerken. Bovendien dat hij “liever zijn mond houdt omdat hij zoals Juncker ooit zei zich genoodzaakt zou zien met de waarheid een loopje te nemen om erger te voorkomen.”

 6. Hector

  “Schäuble waarschuwt voor de mogelijkheid van een verrassend faillissement van Griekenland.”

  Ik pis in mijn broek van het lachen, vooral van dat “verrassend”.

 7. Petercas

  Iets zegt me ,dat we in de maling worden genomen,misscien is het wel de gemakzucht en de arogantie waarmee deze crimis ons land verkopen.

Reacties niet toegestaan