Het einde van de Spaanse siësta is nabij

De toeristen in Spanje kennen het fenomeen: van 's middags 2 tot 5, soms tot 6 uur, zijn de winkeldeuren gesloten, terwijl ze nou net die Spaanse laarzen wilden kopen. Maar het einde van de siësta is in zicht. Door een nieuwe wet mogen winkels groter dan 28 vierkante meter tijdens de urenlange middagpauze hun deuren openhouden, meldt de Britse krant de Telegraph. Spanje hoopt dat de detailhandel daardoor meer kan omzetten en zo de economie een beetje uit het slop kan trekken. In Madrid en Sevilla zijn de sluitingstijden van de winkels al eerder vrijgegeven. En de meeste bedrijven hebben de siësta al terug gebracht tot een uur. Veel Spanjaarden vinden dat de siësta ook helemaal niet verkwikkend, ze worden er alleen maar slaperig van. Nu nog de openingstijden vervroegen van restaurants, en de Spanjaarden kunnen ook bijtijds naar bed.

Bron(nen):   Daily Telegraph      

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. Rinus57

    Cultuur is een erfgoed , eeuwen oud is de siësta , de euro breekt alle cultuur en wetten af , zelfs cultureel Spanje is straks verleden tijd .
    Ontevredenheid en hebzucht hebben plaatsgemaakt voor afbraak van folklore met eeuwenoude tradities , zucht !!!! waar is de goede oude tijd
    gebleven met peseta’s en geen euro’s en vooral geen stress.

Reacties niet toegestaan