5 tips om te besparen op je boodschappen (en je eet nog gezonder ook)

Economie
vrijdag, 29 juli 2022 om 10:45
anp 150156957
De inflatie is de afgelopen maand weer opgelopen tot maar liefst 11,6 procent op jaarbasis. Je bent dus steeds meer kwijt aan je dagelijkse boodschappen. Hoe bespaar je zonder dat het pijn doet? Metro komt met een aantal tips:
 1. Peulvruchten
  Peulvruchten zijn een bron van eiwit, vezels en ijzer en daarmee een prima vlees- of visvervanger. Beter voor het milieu en veel goedkoper bovendien.
 2. Kromme komkommers
  Kies voor de 'buitenbeentjes'. De uit de kluiten gewassen paprika's, kromme komkommers en kleine appeltjes koop je vaak voor een lagere prijs.
 3. Diepvriesgroenten
  Diepvriesgroenten zijn net zo gezond als verse. Sommige experts stellen zelfs dat ze gezonder zijn, omdat ze direct na het oogsten worden ingevroren en dus beter hun voedingsstoffen behouden. Maar bovenal zijn diepvriesgroenten goedkoper.
 4. In bulk
  Soms zijn gezonde producten of dingen die je heel vaak eet in de aanbieding: sla ze dan in en leg ze in je voorraadkast. In het algemeen kun je dingen beter in bulk kopen: de grote shampoofles is relatief goedkoper net als een grote doos eieren of zak noten.
 5. Soep en salade
  Soep en salades zijn heel gezond én je kunt ze perfect kant-en-klaar in de supermarkt kopen, in een blik, zak of bak. Maar weet je wat veel goedkoper is: als je soep en salades zelf maakt.