Als je vier jaar geleden 100 dollar had geïnvesteerd in…

Op CNBC legt financieel journalist David Faber uit dat, wanneer je vier jaar geleden $100 had geïnvesteerd in Citigroup, Bank of America, Morgan Stanley, Goldman Sachs, AIG en veroordeeld piramide-fraudeur Bernie Madoff, dit is wat nu je opbrengst zou zijn (en de winnaar is...) AIG............. $ 9 Citigroup........$ 16 Bank of America..$ 27 Morgan Stanley...$ 40 Goldman Sachs....$ 70 Bernie Madoff....$ 79 Hoe dit in hemelsnaam mogelijk is, verklaart Faber in deze video: er ligt $ 18 miljard aan claims, maar daarvan is al $ 13 miljard teruggehaald en uitgekeerd.

Bron(nen):   CNBC      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Dat is in Nederland niets anders. Werknemers van instanties waar astronomische bedragen worden rondgepompt, kijken niet op een typefoutje van een paar nulletjes. Daarbij zitten er dikke keutels van beleggers. Je moet toch een enorm stuk hout voor je kop hebben als je investeert in bijv. Facebook (lees: ABP). Onder het mom van “iedereen doet het, dus dan ik ook maar”. Uilskuikens pur sang. Moet je eens in het bedrijfsleven doen. Kop eraf.

 2. kletsmajoor

  Volgens de video zijn die getallen niet de opbrengst van je investering maar de resterende waarde. Zwaar verlies dus bij allemaal. Bij Bernie Madoff lijdt je het minste verlies.

 3. RhodBerth

  Tsja, dat heb je in een crisis, de beurs gaat naar beneden, en na de crisis gaat die weer omhoog. Niet voor alle aandelen/sectoren, dus moet je spreiden.

  Wat je iig niet moet doen is paniekerig als de beurs laag staat. That’s a part of life. Laagconjunctuur hoort erbij net zoals je lichaam uitademt, dan raak je toch ook niet in paniek omdat je longen zonder zuurstof zitten.

  Maar de mens leert niet, en bij elke crisis doen we weer alsof het het einde van de wereld is. Nee hoor, over een paar jaar gaan we weer omhoog, worden de uitgestelde investeringen uitgevoerd en komen we weer in hoogconjunctuur.

 4. Marridge

  En als je 100 dollar had geinvesteerd in Solyndra dan had je nu noppes, zilch, nada gehad. Die groene technologie is dat.

 5. Fros Ted

  Madoff was maar en kruimeldief vergeleken met de rest uit het lijstje

Reacties niet toegestaan