Dirk Scheringa naar de beurs

Economie
door anp
dinsdag, 21 juni 2016 om 9:20
dirk scheringa naar de beurs1466494377
ALKMAAR (ANP) - Dirk Scheringa gaat naar de beurs in Amsterdam met zijn bedrijf CS Factoring, via een zogeheten omgekeerde overname van de lege beurshuls Lavide. Dat bleek dinsdag.
Tussen Lavide en CS Factoring is inmiddels een overeenkomst op hoofdlijnen getekend. Het bedrijf van Scheringa, oprichter en voormalig topman van de in 2009 omgevallen DSB Bank, neemt openstaande facturen over voor een lager bedrag dan de factuur vermeldt. Als het lukt de rekening alsnog te innen, is het verschil de winst voor de onderneming.
Scheringa noemt de beursnotering belangrijk voor CS Factoring om verdere groei te realiseren. Zo moet het bijvoorbeeld een grotere naamsbekendheid veroorzaken. Zijn bedrijf boekte vorig jaar een omzet van iets meer dan 1,1 miljoen euro.
Doelstelling
Een van de voorwaarden voor de deal is dat CS Factoring een belang neemt van bijna 50 procent in Cardec Toevoegingen, dat financiële diensten levert. Doelstelling is om de komende vijf jaar het bedrag van aangekochte facturen van CS Factoring, inclusief het te verkrijgen belang in Cardec, te laten groeien van ongeveer 30 miljoen euro naar 1 miljard euro. De omzet moet daarbij aandikken naar zo'n 40 miljoen euro.
De transactie wordt nog ter goedkeuring voorgelegd aan de aandeelhouders van Lavide. Het bestuur van Lavide zal na de omgekeerde overname bestaan uit Scheringa en de huidige topman van Lavide, Vincent Poorter.
Overigens had Scheringa in 2014 al plannen om via de toen ook al lege beurshuls Lavide de gang naar het Damrak te maken.