20 producten met astronomische winstmarges

Fabrikanten maken een product en verkopen het aan de consument die er meer voor betaalt dan het heeft gekost. Dat heet winst. Maar wat is een eerlijke winstmarge, vraagt de Amerikaanse consumentensite MoneyTalks zich af. 50, 100%. Een ding is zeker, een aantal consumptiegoederen wordt verkocht voor een veelvoud van wat ze hebben gekost. De 20 producten met de grootste winstmarges: Popcorn Popcorn in de bioscoop heeft een winstmarge van 1.275% Medicijnen die voorgeschreven worden in de VS. Winstmarges van 200 tot 3.000% Diamanten ‘The girls best friends’. Een diamant bij de juwelier kost 50 tot 400% meer dan de groothandelsprijs Flesje mineraalwater Alleen het flesje is de moeite waard om te kopen (1 keer) om daarna te hervullen met leidingwater. De salad bar In een self service restaurant wordt het gewicht afgewogen van een salade. Ingrediënten zoals bonen, tomaten radijs en mini maïs wegen het zwaarst en dat zie je terug op de rekening. Brilmonturen Designer-monturen hebben een winstmarge tot 1.000%. Frisdrank In een restaurant kost een glaasje cola 300 tot 600% te veel. Bestel leidingwater. SMS-berichten Je telecomprovider verdient er 6.000% aan. Het kost hen 3/10 van een cent maar gebruikers tot 20 cent. Wijn in een restaurant Een fles wijn gaat drie keer over de kop. Het is voordeliger om een glas te bestellen en langzaam leeg te drinken. Hotel minibars Flesje whiskey, mini zakje pinda's. 25 cl. blikje bier. Doe boodschappen in de dichtstbijzijnde supermarkt, bespaart honderden procenten. Koffie Een kop cappuccino kost rond de 3 euro. Koop een goede machine. Cupjes kosten 35 cent. Gemalen koffie 16 cent per kop. Je mist wel de gezelligheid van kijken en bekeken worden. Tassen Een vrouw bezit er gemiddeld tien. De prijzen van de meeste tassen zijn over de top. In outlets en op het internet zijn koopjes te vinden. Designer jeans Die van Gucci kosten 500 euro. Volgens The Wall Street Journal kost een jeans niet meer dan 40 euro aan productiekosten. Bakkersproducten De bakker kan het vast beter, maar de winstmarge is meer dan 100%. Met een goed kookboek en enthousiasme kun je zelf brood en taarten maken. Wenskaarten Winstmarges lopen op tot 200 procent. Maak ze zelf. Is goed voor de creativiteit. Studieboeken Hoge winstmarges. Vraag naar de titels voordat het studiejaar begint en koop ze tweedehands of kopieer ze. Bloemen Vooral rond feestdagen verveelvoudigen de prijzen. Koop een ander cadeau voor minder. Groenten De marges lopen op tot 75%. Koop seizoensgroenten. Grote hoeveelheden in het aanbod zorgt dat de prijzen dalen. Koop geen voorgesneden fruit en groenten. Meubels en matrassen De winstmarges zijn 80% en meer. Koop ze alleen tijdens de uitverkoop of onderhandel. Zoek op internet, als je de fabricagenummers, weet naar lagere prijzen. Cosmetica De meeste cosmetica zijn gemaakt van olie en nog wat goedkope ingrediënten. Als je echt niet buiten antirimpelcrème kan, verzamel dan gratis monsters.

Bron(nen):   MoneyTalks      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Niegol

    Lekker kort door de bocht om puur productie prijzen te bekijken en ontwikkel / design etc kosten buiten beschouwing te laten.
    De productie kosten van een CDtje zijn ook bijna niets. Maar maak maar eens zulke liedjes, or programmeer maar eens het programma dat erop staat.

  2. Dead Silence

    Waar is de iPhone?

  3. Le_bon_sauvage

    Geld moet rollen. Alles zelf doen is zoooo 1900. Niet efficient ook.

    Zegt echter niets over wie het moet organiseren. Bedrijfsleven megawinst laten maken ten koste van zieke mensen, is dat moreel verantwoord?

  4. Betweter

    Winst?? Bij deze voorbeelden gaat het niet om winst, maar om bruto resultaat. Veel, vaak grote, kostenposten worden buiten beschouwing gelaten. Vooral personeel- en huisvestingkosten zullen de fictieve ‘winsten’ uit deze voorbeelden doen verdampen, zeker bij de horeca.

Reacties niet toegestaan