Volgende patiënt: Cyprus wil 11 miljard (2 miljard van Nederland)

Volgens Bloomberg is het zover: Cyprus meldt zich als vijfde land om direct steun te krijgen. De Cyprioten willen 11 miljard euro. Volgens de gebruikelijke verdeelsleutel is daarvan dan 2 miljard afkomstig uit de Nederlandse schatkist. De Cyprioten hebben zelf geen gevaarlijk beleid gevoerd, maar zijn economisch zo afhankelijk van Griekenland, dat ook bij hen de economie onderuit is gegaan. Een belangrijk deel van de 11 miljard is om de banken te redden van de ondergang.

Bron(nen):   Bloomberg      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Erwin Kwakkel

  Cyprus dan toch maar aan Turkije toevoegen?

  Het is vervelend dat Cyprus zelf geen fouten gemaakt lijkt te hebben en toch de wrange vruchten van Griekenland mag plukken. Ik heb echter nog te weinig kennis van de Cypriotische economie om hier echt een mening over te formuleren.

 2. Willem Jonkers

  Cyprus is HET grote bolwerk van Russisch zwart geld. Er zijn letterlijk dozen met dollars ingevlogen na de val van de USSR… En nu moeten wij die banken (Russen) redden?

  • Erwin Kwakkel

   U heeft gelijk dat ook Rusland belang heeft bij het redden van de Cypriotische industrie. Daarom zou Europa hier ook niet alleen voor moeten opdraaien. Een reddingsplan kan mooi met Rusland gemaakt worden, aan de andere kant haalt Rusland net zo snel haar geld daar weg als het moet om het ergens anders onder te brengen en dan dondert het helemaal in elkaar.

   (in antwoord op Willem Jonkers)
 3. grasspriet

  Next please.

 4. JordenSpliethof

  Op een bevolking van één miljoen is dat 11.000 euro per persoon.
  Nooit! Hoe kan dat nu ineens? Waar is dat geld gebleven?
  Laat die banken lekker failliet gaan. Waarom het geld van de hardwerkende man gebruiken om verkeerde speculaties mee af te dekken? Gewoon failliet laten gaan die banken en jammer van de spaarcentjes, beter opletten volgende keer of de bank wel betrouwbaar is.

Reacties niet toegestaan