Een goedkoop vliegticket vinden doe je zo

Stel dat je in september een weekje weg wilt, het geeft niet waar heen, dan kun je voor minder dan 40 euro al retour naar Polen, en voor iets meer dan 40 euro naar meerdere bestemmingen in Italië. Goedkope vluchten zoeken is een kunstje dat je onder de knie moet krijgen. De consumentenbond en NRC doen een paar suggesties:

Het wemelt van de boekingssites op internet en het is onbegonnen werk om ze allemaal te bekijken. Ons advies: begin je zoektocht op een meta-vergelijkingssite, zoals:
Skyscanner
Google flights
Momondo
Chaser
Paperflies

„KLM heeft Werelddeal Weken in januari en augustus, maar dat zijn helemaal niet de gunstigste prijzen. Juist in de periode daarna komen flinke prijsreducties. Er zijn dan nog grote voorraden stoelen waar ze vanaf moeten.” Zijn belangrijkste advies is dan ook: durf te wachten. „Aanbiedingen komen altijd wel weer. Vergelijk het met de Drie Dwaze Dagen bij de Bijenkorf. Daarbij werd alles ook steeds goedkoper naarmate je langer wachtte.”

Naast de plek waar je boekt, heeft ook het moment waarop je dat doet invloed op de prijs van een ticket. Zo concludeerde Skyscanner na eigen onderzoek dat je gemiddeld het beste acht weken van tevoren kunt boeken en dat november de goedkoopste maand is om een ticket te kopen. Maar per bestemming kan dat nogal verschillen.

 

Uit een onderzoek  blijkt dat vluchten op dinsdag en woensdag doorgaans het goedkoopst zijn en op zaterdagen het duurst. Vermijd de tijden waarop veel zakenmensen vliegen, zoals maandagochtend vroeg en vrijdagavond.

 

En als je de tijd hebt zet dan vooral een alert aan, bijvoorbeeld bij Skyscanner. Zo kom je er achter wanneer het nog goedkoper is.

Fijne vakantie

Bron(nen):   Consumentenbond  NRC