Veel meer Europa: Schauble komt met een gedurfd plan voor de euro

Je kunt niet zeggen dat Duitsland zijn verantwoordelijkheid niet neemt in de eurocrisis. Niet alleen betaalt het land het grootste deel van de rekening, maar de Duitsers zijn ook bereid veel autonomie over te dragen aan Europa. Maar wel tegen een prijs. Minister van Financien Wolfgang Schauble heeft een plan gelanceerd dat er ondermeer in voorziet dat er de EU ieder land toestemming moet geven voor de hoogte van de begroting. Waar een land zijn geld aan besteedt moet ieder land zelf weten, maar de hoogte wordt in Brussel bepaald. Daartoe komt er een eurocommissaris met ruime bevoegdheden op begrotingsterrein. Als democratische legitimatie voor al die Brusselse macht zou er een verdere versterking moeten komen van de macht van het Europese parlement.

Bron(nen):   Der Spiegel      

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. peelduiker

  Chaos creeeren en liegen dat is waar ze in Brussel het beste in zijn. Wanneer wordt het volk de waarheid verteld. De waarheid hoe de ECB met TARGET2 alle noordelijke landen gijzelt.

  Hoe Schlaube glashard staat te liegen over Griekenland. Het klopt…Griekenland zal altijd binnen de EU blijven maar hij verteld er niet bij waarom…. wel, lees TARGET2 en u zal wakker worden uit u meest beangstigende droom.
  Als Griekenland de EU zal verlaten zullen alle zuidelijke landen volgen en dat gaat Nederland alleen met TARGET2 125 miljard kosten…alleen Target2 en dan alle ander dingen waar ze ons in hebben gerold als ESM etc etc.

  Ik heb TARGET2 al op diverse sites geplaatst maar telkens wordt het verwijderd. De mainstream media zit helemaal in de zakken van de politici dus is het steeds moeilijker om je informatie te verzamelen. In de mainstream media krijg je alleen dat gene te lezen wat goed voor de politici is. Je leest amper nog een kritische woord over de EU en ze willen ons laten geloven dat de crisis bijna is opgelost. ER IS NIETS OPGELOST ! ze schoppen de kan alleen voor zich uit.
  In 2013 zal alles in een veel hevigere vorm terugkomen want in werklijkheid is de crisis zich alleen verder aan het verdiepen.

  Er zullen vele duizenden miljarden euro`s en dollars bijgedrukt gaan worden en de hyperinflatie zal enorm worden…. totdat het fiatgeldsysteem totaal in zal storten.

  Dan nog even een overzicht van alle andere garanties die Nederland af heeft gegeven. Cijfers zijn van de Nederlandse rekenkamer maar die worden u onthouden.

  Even rekenen
  Garanties zijn natuurlijk per definitie onzeker en om die reden heeft de Rekenkamer het somberste scenario uitgerekend. Daarom een waarschuwing vooraf: de getallen gaan u doen duizelen.

  (1) garanties voor Europese schuldencrisis: (a) ECB= 72 m; (b) steun eurolanden (IMF,EFSF,ESM,Griekenland)=150 m >>>totaal 222 miljard

  (2) garanties bedrijfsleven: totaal 18 miljard

  (3) garanties woningmarkt: (a) HRA= 12 m; (b) nat. hyp. garantie= 140 m; (c) woningcorporaties= 88 m >>>totaal 240 miljard

  (4) garanties financiele sector: (a) dep.gar. systeem= 390 m; (b) interbancaire leningen= 33 m; (c) backup ING=10 m >>> totaal 433 miljard

  En daarmee komen de door de Nederlandse overheid afgegeven garanties op het ‘mind-boggling’ cijfer van 913 miljard euro. Twee maal onze staatsschuld. En dan heb ik het nog niet eens over het door de Rekenkamer geschatte bedrag aan ‘impliciete garantie systeeminstellingen’ (zeg maar: Nederlandse banken die failliet gaan) op 2.200 miljard euro. Ik wil er niet eens over nadenken.

  Perfect storm
  Ok, het zijn (op dit moment) de maximale garanties. Maar helaas kunnen alle garanties tegelijkertijd opgevraagd worden. De ‘perfect storm’. De eurolandencrisis en de uitstaande woninghypotheken kunnen banken omver trekken en dan wordt de Nationale Hypotheek Garantie aangesproken. En in het verlengde het Deposito Garantie Systeem.

 2. peelduiker

  De EU is de grootste dictatuur met fascistische “leiders” in de geschiedenis.

  – Hebben wij voor de EU mogen stemmen ?
  – Hebben wij voor de euro mogen stemmen ?
  – Hebben wij voor de nieuwe europese grondwet mogen stemmen. Ja er is een referendum gehouden waar in Frankijk de meerderheid nee tegen heeft gezegd. Waar Nederland met 63% NEE tegen heeft gezegd. Ze hebben toen die wet snel ingetrokken en het in het Verdrag van Lissabon gegoten en het vervolgens ons door de strot gedrukt.
  – Hebben wij de president van europa mogen kiezen? Ken jij een land waarvan de bevolking zijn eigen president niet mag kiezen. Europa is een bananenrepubliek dat ” gelijd” wordt door een stelletje achterlijke fascisten.
  -Hebben wij voor het ESM-verdrag mogen stemmen ?

  Oh ja dan hebben we ook nog onze corrupte zakkenvullende europarlementariers waar we op mogen stemmen… ga spelen met je democratie.
  De EU heeft in 18 jr nog nooit 1 begroting goedgekeurd gekregen…ieder jaar miljarden verdwenen die de burger op mag brengen…

  • Stanislawsympatico

   Peelduiker, het zijn nog altijd de soevereine regeringen van de afzonderlijke EU-landen die met de Euro, en het Lissabonverdrag hebben ingestemd. Deze regeringen zijn door ons gekozen. Blijkens de laatste verkiezingen lijkt er onder de bevolking nog steeds een draagvlak te zijn voor Nederlandse partijen die positief tegenover Europese samenwerking staan.
   Overigens lijkt me jouw gebruik van het woord ‘fascisten’ tamelijk misplaatst in jouw stukje.

   (in antwoord op peelduiker)
  • RhodBerth

   1. Ja wij hebben voor de EU mogen stemmen. Onze volksvertegenwoordigers zijn door ons gekozen en die hebben het geregeld. Zoals ze overigens alle politieke zaken voor ons regelen. U bent onbekend met het concept ‘democratie’?

   2. Ja wij hebben, via onze volksvertegenwoordigers (zie #1) voor de Euro gekozen. Overigens, voor de Euro werd ingevoerd was in NL een grote meerderheid voor invoering van de Euro.

   (in antwoord op peelduiker)
 3. koperen

  Gedurfd hoor, een gedurft plan!

 4. Kattebel

  Heel gedurfd om ‘gedurfd’ als ‘gedurft’ te schrijven!

 5. FloatingSoulPeter

  Ik hoor zoveel tegenstrijdige berichten. Blijkbaar zit Duitsland op de sleutelpositie en bepaalt die alles.
  Wie A zegt, zegt ook B en vervolgens moet je C ook doen en D zeggen. E kan dan niet meer uitblijven en de rest is een logisch gevolg, want ze kunnen niet meer terug.
  Want het geld zal toch terug moeten komen ?
  Dat heb je beloofd.

  Dus RhodBerth het volk is er ingeluisd.
  En een weg terug is er niet meer, want uittreden dat wordt een drama.
  Eerst een worst voor houden en dan een staaf dynamiet als je terug wilt.

  We staan met 1 been in het graf.
  Nog steeds kunnen we er uit, maar we zijn bang voor de mening van anderen.
  Maar de ketenen worden wel steeds dikker en de bal steeds groter.

  Ik las dat er wel degelijk o.a. Spanjaarden hierheen komen vanwege de krisis.
  Hé, is er dan niks veranderd ?
  Vroeger kwamen ze hier ook heen toen het daar ook zo slecht ging.
  Enig idee wat het met ons al zwaar belaste sociale voorzieningen doet ?

  Je hoeft niet te bezuinigen.
  Maar geld dat er niet is kun je niet uitgeven.
  Dus kiezen ze voor weg met minste weerstand: bezuinigen en belastingen verhogen.
  Uiteindelijk is de spiraal naar beneden draaiend.
  Met al die financiële miskleunen met bouwprojekten ga je gegarandeerd de afgrond in.
  En dan gaan ze nog op het advies van een financiële beunhaas af.
  Degenen die de weg naar de afgrond aan het plaveien zijn.

Reacties niet toegestaan