Aandelen Apple of Google? een simpele vraag

Tot 2007 was er geen twijfel wat een betere investering was. Google was op zijn terrein, advertenties bij zoeken, oppermachtig. Apple was een van de computerfabrikanten. Maar toen kwam de iPhone. En daarmee belandde Apple op een andere markt: die van mobiele telefonie en later - met de iPad - op die van mobiel internet. En de markten daarvoor zijn veel en veel groter dan die van advertenties bij zoekopdrachten. Een paar grafieken voor wie het niet gelooft

Bron(nen):   Fortune      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. RhodBerth

  Simpele vraag inderdaad: google.
  Apple is heel duur en vooral groot dankzij 1 product. Het risico dat het in elkaar klapt is groot. de iPhone is zowieso al over haar top heen. Nu in Apple investeren is een supergroot risico. Google zit op veel meer terreinen en is niet een one-trick poney dat vooral leunt op een trouwe fanbase.

  • Genuine_Defector

   iPhone, iPod, iPad en Macs.
   Hoe is dat 1 product?

   Dat zijn er minstens vier. Als je daarnaast de bio van Jobs zou hebben gelezen, had je kunnen weten dat Apple zich op maximaal zo’n vijf producten wil richten om die vervolgens ijzersterk te maken. Dat is tot nu toe aardig gelukt.

   Ik ben het verder wel met u eens dat de extreme groei niet altijd door zal gaan. De rek is er op een gegeven moment uit. Dat gebeurt ieder bedrijf. Apple zal dan (veel) minder snel groeien. Maar dat heeft er niets mee te maken dat Apple in elkaar zal klappen omdat het op 1 product leunt, dat bovendien over de top heen is. Dat raakt dus echt kant noch wal. Apple is geen Facebook. U klinkt eerder als een verstokte Apple-hater. Dat kan en dat mag. Maar het maakt uw argumenten niet betrouwbaar.

   (in antwoord op RhodBerth)
   • Michiel Thalen

    Niet direct 1 product, maar wel 1 belangrijk ding: imago. Op een of andere manier vinden mensen producten van apple veel mooier en beter dan vergelijkbare producten. Wat ze ook voor zich hadden is de overheersing in de app markt (nog steeds wel op die van tablets). Zoals die bij telefoons al flink aan het dalen is, zal dat ook gebeuren bij tablets. Opeens wordt dat het veel minder interessant om voor hen apps te maken en raakt het uit de gratie. Kijk eens naar RIM hoe snel dat kan gaan. Zij hebben zelfs nog meer producten (op de telefoonmarkt) en binnen no-time doen ze nauwelijks nog mee. Waar ze nu nog vaak wegkomen met falende attenes, schermen die van broos procelein zijn, of updates die belangrijke features verkloten, kunnen ze hier ook opeens hard op worden afgestraft. Ik zou er iig niet mijn geld in stoppen.

    (in antwoord op Genuine_Defector)
   • RhodBerth

    De grooi van Apple is vooral dankzij de iphone. Verder zijn ipad/ipod variaties van de iphone. (of eigenlijk: van de ipod). Zonder de iOS systemen is Apple weer het ‘alternatieve’ IT bedrijf dat het altijd was.

    Is verder prima, geen kritiek op Apple, maar het is niet zo divers als Google, en toch meer een one-trick-poney. Als er 1 aandeel op de nominatie staat om het komende decennia in elkaar te klappen dan is het wel Apple.

    (in antwoord op Genuine_Defector)

Reacties niet toegestaan