Verrassend: Dit is de drukste vliegroute ter wereld

De drukste vliegroute ter wereld gaat niet van San Francisco naar New York, van Beijing naar Hongkong of van Londen naar Frankfurt, nee het afgelopen jaar vlogen de meeste mensen van Seoul naar Jeju.

Jeju is de hoofdstad van Jejudo, een paradijselijk Zuid-Koreaans eiland. Het wordt ook wel het Hawaï van Zuid-Korea genoemd. 11 miljoen mensen vlogen vorig jaar heen en weer naar de vakantiebestemming. Het is zo druk dat er elk kwartier een vliegtuig gaat. Het verschil met de nummer twee is groot. De op een na drukste vliegroute is van Tokio naar Sapporo, een reis die jaarlijks door acht miljoen mensen wordt gemaakt.

Het zijn niet alleen Koreanen die naar Jejudo afreizen, het is ook een populaire bestemming onder buitenlanders. En niet voor niets: in 2011 werd het eiland onder de zeven nieuwe wereldwonderen der natuur geschaard. Het meest indrukwekkend is de Hallasan-vulkaan, die met 1950 meter het hoogste punt vormt van Zuid-Korea. Voor wie nog niet overtuigd is, de plaatjes zijn adembenemend:

Canola field at Seongsan Ilchulbong, Jeju Island, South Korea
Canola field at Seongsan Ilchulbong, Jeju Island, South Korea
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Een bericht gedeeld door Grigory Lugovoy (@grigorylugovoy) op

Bron(nen):   Business Insider