Financiële bedrijven dreigen met vertrek uit Nederland

De Beurshandel dreigt Nederland vaarwel te zeggen. Effectenhandelaren kunnen niet  leven met de invoering van een ‘financiële transactiebelasting’ waartoe PvdA en VVD besloten, schrijft Het FD. Ook dat de bonussen voor bankiers en andere medewerkers in de financiële sector maximaal 20% van het salaris mogen zijn, valt niet in goede aarde. Een directeur van een handelshuis zegt tegen de krant dat het binnenkort ‘alle opties zal onderzoeken om onze activiteiten in landen als Zwitserland en het Verenigde Koninkrijk zoveel mogelijk uit te breiden, en fors te verkleinen in Nederland’. Den Haag heeft zich altijd verzet tegen Europese plannen voor een transactietaks. Het zou volgens demissionair minister van Financiën Jan Kees de Jager zorgen voor ‘verwoestende effecten’ van de belasting op handel in aandelen, obligaties en derivaten. Ook toezichthouders DNB en AFM en het Centraal Planbureau waren kritisch.

Bron(nen):   Het Financieele Dagblad      

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Prima besluit, hoewel de bankaire wereld een groot chaotisch netwerk is van regeltjes, liegen en bedriegen. Ik hoop ook dat alle kapitaalkrachtigen vertrekken. Dan kan de PvdA en linkse karretrekker Rutte doorgaan met nivelleren, alleen nivelleren van niets.

 2. Willem Brouwer

  Huilie, wat hebben ze het toch slecht. Hoeveel directeuren en managers zijn de afgelopen 30 jaar uit Nederland vertrokken die op anere plaatsen veeeeel meer konden verdienen? Volgens mij nog geen 1%.

 3. Har Davids

  Ik vraag me af of we er wakker van moeten liggen als deze talentvolle mensen, die eerst bonussen kregen omdat ze zo goed waren en die nu nog steeds krijgen, zouden vertrekken. Onder de hand kan je maar beter niet vertellen dat je bankier bent.

 4. Cornelis Berend

  Hoe verder de financiële constructie-verzinners van het ‘ons geld’ af komen te staan, des te meer zullen we er van overhouden.

 5. jantje uitnederland

  Sluit ze maar gewoon op. Daar horen ze thuis.

 6. grasspriet

  Zolang ze met óns geld worden uitgekocht mogen ze helemáál geen bonussen. Ze mogen de handen nog dichtknijpen.

 7. Marten L.

  Ik kan me nog goed herinneren dat Tilmant (ex-ceo ING) ook hiermee dreigde. Een jaartje later vernederend met pek en veren van het toneel geschopt. Hij was niet zo onmisbaar als hij zichzelf waande. ING zou zijn omgevallen zonder overheidssteun terwijl, of wellicht doordat, de bonussen hoog waren. En de hebberigheid bij deze groep is onverminderd groter dan de realiteitszin.
  Karl Marx had dit soort boeven voor ogen toen hij ”Das Kapital” schreef, en deze bonus-boeven werken aan zijn postuum gelijk.

 8. LEO MEIJER

  Hoeven we ze dan noooooit meer overeind te houden met gemeenschapsgeld???

Reacties niet toegestaan