Huizenbezitters met de Nationale Hypotheek Garantie kunnen niet langer verhuizen

Voor zo'n miljoen huizenbezitters met de Nationale Hypotheekgarantie wordt verhuizen in het nieuwe jaar een dure grap, zo niet onmogelijk. De NHG-hypotheek kan alleen worden meegenomen naar een volgende woning als ze voortaan annuïtair en volledig wordt afgelost. Naar nu blijkt heeft de Nationale Hypotheek de regels veranderd, met instemming van het ministerie van Financiën, schrijft De Volkskrant. Door deze regeling zullen verhuizende NHG-klanten tientallen tot honderden euro's per maand meer moeten betalen voor hun nieuwe huis. Dit is in strijd met krachtige bezweringen van met name de VVD. Vanaf 1 januari zouden hypotheken alleen aftrekbaar zijn als ze annuïtair worden afgelost, maar 'oude hypotheekcontracten' zouden worden gerespecteerd. Ook bij verhuizing. Voor Nederlanders met een NHG-hypotheek geldt dat dus niet. Als een miljoen huizenbezitters niet meer kunnen verhuizen is dat de doodsklap voor de huizenmarkt.

Bron(nen):   De Volkskrant      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Indenvreemde

    Yeah Yeah!!! Er wordt al jaren aan de wortels van nederland gekapt maar nu wordt het gas op de plank met het kapot maken van ons land. Knap hoor heren gestudeerden. Vlgs mij kan Jan met de pet het veel beter dan jullie daar in den Haag. Die begrijpt tenminste wat er in de maatschappij gebeurd.
    Ik heb nog niemand gezien op het Malieveld. helaas .t’is haast niet te geloven dat nederland dit allemaal blijft slikken.Dit gaat echt boven mijn pet!!!!!!!!!

  2. Rp

    Verhuizen naar een goedkoper huis?
    Is tegenwoordig niet perse kleiner

Reacties niet toegestaan