Eindelijk weer leven in bitcoin: prijs schiet omhoog na besluit bank

De afgelopen dagen schoot de prijs van bitcoin omhoog. Reden is de verrassende aankondiging van de Amerikaanse zakenbank JP Morgan om een eigen cryptomunt uit te brengen.

De cryptomarkt had het lange tijd zwaar. Na een piek van 20.000 dollar eind 2017 zakte bitcoin uiteindelijk terug naar een koers van rond de 3.000 dollar. Gisteren tikte de munt voor het eerst in tijden de 4.000 dollar aan. Analisten krijgen voorzichtig hoop dat bitcoin weer definitief in de lift zit. Niet alleen ‘s werelds grootste cryptomunt kende een opleving, ook andere munten zoals ethereum en EOS zagen forse koersstijgingen.

Een van de redenen is de komst van de JPM Coin. De lancering van de cryptomunt komt minder dan drie jaar nadat CEO van JP Morgan, Jamie Dimon, bitcoin ‘pure fraude’ noemde en dreigde iedereen te ontslaan die zaken deed in cryptomunten. “Deze totale ommekeer is interessant. Het betekent dat een breed publiek dat tot nu toe op afstand bleef van blockchain en cryptovaluta nu weer rechtop gaat zitten en merkt dat er dingen gebeuren. Velen zullen het gevoel hebben dat er na deze aankondiging meer zullen volgen,” aldus CEO van een crypto-exchange David Thomas tegen The Independent.

“Deze aankondiging is geweldig omdat het laat zien dat de meningen veranderen en dat grote spelers actief worden in de markt. Het doet ook wonderen voor de uitbreiding van kennisvergaring die nodig is om de markt te laten groeien samen met regulering waarvan we allemaal weten dat die cruciaal is.”

Ook Mati Greenspan, analist bij handelsplatform eToro, is optimistisch. “Deze positieve prijsbewegingen in combinatie met een hoog volume van zo’n 27 miljard in de markt, zouden kunnen betekenen dat de lang verwachte bull market niet ver weg meer is, maar toch, zolang bitcoin niet boven de psychologische grens van 5.000 dollar uitkomt gaat de langste bear market in de korte geschiedenis van de cryptomarkt gewoon door.”

Bron(nen):   The Independent